‘Elles x Elles’ ret homenatge a les dones a través de la dansa contemporània

Kahlo, Allende, Curie i Mathaai són les inspiradores de l’espectacle

Un homenatge a les dones i a la seva força per salvar els obstacles amb els quals tradicionalment s’han trobat. Aquesta és possiblement la definició de l’espectacle Elles x Elles, la coreografia que la companyia Dansae Dansa va presentar el divendres 10 de desembre al teatre Monumental.

Justament en quatre dones admirables, tant pel valor que van tenir de dir en veu alta el que creien quan només els hi estava permès de fer-ho als homes com per la seva gran intel·ligència, s’inspira la coreografia contemporània que van presentar. Frida Kahlo, Isabel Allende, Marie Curie i Wangari Mathaai han estat les quatre muses de les quatre ballarines de Dansae Dansa.

Un record a les dones que no van poder complir les seves il·lusions
Però com elles mateixes expressen en paraules i com es va poder veure en les seves coreografies, l’homenatge va més enllà d’aquestes quatre figures i va voler convertir-se en homenatge a totes les dones que no van poder portar a terme les seves il·lusions, les seves creences o els seus projectes pel simple fet de ser dones.

Elles x Elles es va oferir el divendres a les 10 de la nit de manera gratuïta i va aconseguir reunir un públic considerable que al llarg de la nit va anar reunint-se a la sala, que tot i que no es va arribar a omplir sí que va agrupar un nombre considerable d’espectadors.