Una marató de dansa mataronina

El dia 29 d’abril tindrà lloc el ja habitual '29 és dansa', seguit el dia 1 de maig pel projecte creatiu 'Mediterrània' amb mataronins de més de 40 anys

  • Laia Mulà // Foto: arxiu
  • Divendres, 27 abril 2018 00:00

Cultura 2018, nit de les lletres maresmenques

Mataró ja fa diversos anys que se suma a la celebració del dia Internacional de la Dansa amb la voluntat d'acostar la dansa als diferents públics. És per això que el dia 29 d’abril es convidarà un cop més a petits i grans a ballar i a descobrir el que es pot experimentar amb el moviment del cos amb la cinquena edició del '29 és dansa'. Organitzat pel Col·lectiu Dans Invitro i la Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró, l'esdeveniment planteja una marató de prop de 12 hores de dansa a diferents punts de la ciutat.

La celebració s’acabarà el dia 1 de maig amb la presentació pública de l’espectacle 'Mediterrània', un projecte de la Xarxa Transversal fruit d’un procés creatiu que ha comptat amb la participació d’homes i dones de Mataró de més de 40 anys.

La programació del dia 29

L’activitat del '29 és dansa' començarà ja al matí amb l’activitat 'Em balles?', un moment per a ballar a diversos punts de la ciutat. A les 11 h serà el moment de 'Bellànima', un taller de treball corporal adreçat a la tercera edat que comptarà amb la col·laboració de l’Escola Municipal de Música de Mataró. A partir de les 12 h, a més, es faran classes obertes de ball i dansa al Pati del Cafè Nou a càrrec de les escoles de dansa de la ciutat.

A partir de les 18 h s’oferiran càpsules de dansa i mostra de coreografies curtes a la plaça de Santa Anna. Cap a les 19 h la mateixa plaça s’omplirà de swing a càrrec de l'escola Healt&Dance de la Laura Llacuna. Seguidament el Pati del Cafè Nou acollirà a les 20 h l’espectacle 'Òxid' de Nora Baylach i Raul Lorenzo, la lectura del manifest i una jam session de música i dansa.

El projecte Mediterrània
El dia 1 de maig a la platja de Pequín, es presentarà l’espectacle 'Mediterrània', el qual forma part dels projectes del Consorci Transversal Xarxa d'Activitats Culturals. Guiats pel Colectivo Lamajara, el projecte compta amb diversos mataronins de més de 40 anys que han participat en el procés creatiu de la dansa i reflexiona sobre la influència de la mar Mediterrània en els aspectes culturals de la seva gent.

Cultura 2018, el 29 es dansa-dans in vitro
Una sentència de Nietzsche serveix com a reclam dels actes
El 29-A
El dia Internacional de la Dansa va ser creat l'any 1982 pel Comitè Internacional de la Dansa de la UNESCO