La reforma del Cafè Nou, més a prop

L’Ajuntament aprova l’avantprojecte i demanarà finançament FEDER

  • Redacció
  • Dimecres, 15 Juny 2016 00:00

Pati Cafè Nou edifici

L’edifici del Cafè Nou iniciarà la reforma gràcies a l’aprovació en l’últim Ple Municipal de l’avantprojecte. L’edifici, situat al costat de l’antiga Presó, forma part del patrimoni històric de la Unió de Cooperadors de Mataró. “L’esperit d’aquest Pla d’Usos és recuperar el que havia estat el Cafè Nou”, explicava el regidor de Cultura, Quim Fernández que donava més detalls: “al baix de l’edifici  es planteja recuperar aquell cafè-bar com a punt de trobada que havia existit i en el pis recuperar una sala per a arts escèniques: teatre, dansa, música i també una sala de reunions”.

Per tirar endavant aquesta reforma caldrà desmuntar les encavallades, enderrocar la paret que dóna al pati posterior, reparar els forjats i fer de forma interna tot el reforç estructural de l’edifici. La proposta de reforma es va presentar el passat mes de maig al Consell Municipal del Patrimoni arquitectònic i ambiental de Mataró i haurà de rebre també l’aprovació de la Direcció General de Patrimoni de la Generalitat, ja que, recordem, l’edifici es troba dins de l’àmbit de la Presó que té la consideració de Bé Cultural d’Interès Local. Les obres tenen un pressupost aproximat de 2 milions d’euros dels quals més d’un milió i mig se sol·licitaran al Fons Europeu per al Desenvolupament Econòmic Regional (FEDER).

Acord entre entitats

L’Ajuntament va signar a l’abril de 2015 un conveni amb el Patronat Sagrada Família, el Centre Catòlic i la Unió de Cooperadors per resoldre un conflicte històric. L’acord preveia la cessió de l’ús de l’immoble a l’Ajuntament per 3 anys prorrogables mentre no es produís l’expropiació. A part de l’avantprojecte, el Ple Municipal va aprovar una addenda d’aquest conveni per ampliar la cessió fins al 2028 i autoritzar l’Ajuntament a fer aquestes obres.