Una Concha d’Or deslluïda

El jurat oficial del 67è Festival Internacional de Cinema de Sant Sebastià ha concedit la preuada estatueta al film brasiler ‘Pacificado’

  • Joan Millaret-AMIC //Foto: cedida
  • Dijous, 03 Octubre 2019 11:12

Cinema 2017/2019, pacificado, concha de oro

En una selecció discreta i sense massa alegries, resulta una trista ironia que es concedeixi el màxim guardó del festival a 'Pacificado', un melodrama previsible de superació personal i col·lectiva ambientat en les faveles de Rio de Janeiro.

Dirigit pel nord-americà Paxton Winters, aquest film té més aviat un format de telenovel·la brasilera que combina la violència de l’entorn amb un conflicte paternofilial.
La cinta ha esdevingut una de les grans triomfadores del certamen donostiarra, ja que ha aconseguit una encertada Concha de Plata al millor actor pel seu protagonista, Bukassa Kabengele, i també un discutible premi a la millor fotografia.

La resta del palmarès

La Concha de Plata a la millor direcció ha estat per als cineastes bascos Aitor Arregi, Jon Garaño i José Mari Goenaga, per La trinchera infinita. D'altra banda, la catalana Greta Fernández va compartir el guardó a la millor actriu amb Nina Hoss per la seva interpretació a La hija de un ladrón.