Les dones i el futur de l'Àfrica

Un cas real molt inspirador al 'Documental del Mes'

  • Redacció // Foto: cedida
  • Dimarts, 12 Febrer 2019 00:00

Cinema 2017/2019, doc del mes-ouaga girlsEl pròxim dimecres 13 de febrer a les 7 de la tarda, DocsBarcelona del Mes i Clack projecten 'Ouaga Girls', al Cafè de Mar. El documental explica la sorprenent història d’un grup de noies que estudien l’ofici de reparació d’automòbils a Burkina Faso, un país on no és fàcil ni ser dona ni treballadora. A través de la història d’aquest grup de companyes de classe de Ouagadougou, la directora burkinesa-sueca Theresa Traoré Dahlberg ens acosta poèticament al complicat pas de l’adolescència a la vida adulta i retrata com, a poc a poc, les dones agafen les regnes del futur a l’Àfrica.

{youtube}9FF7mDD9Idg{/youtube}

La societat burkinesa està en moviment, després l’aixecament popular del 2014 que va fer caure el règim de Blasie Campoaré. La renovació del país és notable, tot i que la majoria de dones s’ho pren amb cert escepticisme i resignació, ja que a efectes pràctics la seva situació no ha millorat. Tot i això, alguna cosa fa pensar que el futur d’Àfrica ha de passar inevitablement per tenir en compte les dones. Després del documental hi haurà un debat sobre el film.

Aquesta vegada, els convidats per al col·loqui són Marie Faye i  Ababacar Thiakh, del projecte Diomcoop, una cooperativa formada per 15 persones d‘origen subsaharià, que va néixer a partir de la creixent preocupació i reivindicació al voltant de la problemàtica de la venda ambulant no autoritzada a Barcelona.