Cinesa Mataró Parc ressuscita Kurt Cobain

Brett Morgen s'endinsa en la obscura personalitat del líder de Nirvana

  • Redacció / Foto: cedida
  • Dijous, 23 abril 2015 11:55

Cinema 2014/2015, kurt cobain

El 8 d’abril de 1994, el món es despertava amb la notícia de la mort d’un dels ídols del món de la música grunge, Kurt Cobain, líder de Nirvana. El suïcidi posava punt i final a una vida marcada per la depressió i els excessos.

Avui, 21 anys després, encara circulen rumors sobre les causes de la seva mort, el que alimenta la teoria d’un possible assassinat. Amb l’objectiu d’homenatjar Cobain, Cinesa Mataró Parc projecta des d’ahir dijous 23 i fins aquest diumenge 26 el títol “Kurt Cobain: Montage of Heck”. La cinta, el primer documental autoritzat sobre el cantant, està dirigida per Brett Morgen, nominat als Oscars per un treball anterior sobre el món de la boxa.

El film és un viatge vital per la vida del cantant, des dels seus primer anys fins la seva mort als 27 anys. Morgen va invertir vuit anys en la realització de la cinta. Durant aquest temps, va poder accedir a l’arxiu personal de l’artista amb més de 200 hores d’àudio i música, pintures i escultures fetes per Cobain, pel·lícules casolanes i més de 400 pàgines d’escrits, idees i passatges del seu diari.

El film va obtenir un èxit rotund de crítica i públic en l’última edició de la Berlinale i del Festival de Sundance.