Els Capgrossos encaren dues diades de màxims a Girona i Vilafranca

El context de mobilitzacions socials els fa abaixar el nivell, amb el 5 de 8 com a castell més destacat el cap de setmana passat

Capgrossos

Els Capgrossos de Mataró van actuar per partida doble el passat cap de setmana, dissabte a Montcada i diumenge a Sants. En tots dos casos la colla es va veure afectada pel context de mobilitzacions socials i convocatòries de repulsa a la sentència del Suprem, que els ha fet alterar el calendari d'assajos i l'assistència als mateixos. El millor del cap de setmana va ser el 5 de 8 descarregat i ara la colla encara dues diades de màxims a Girona i Vilafranca on han de tornar els castells de 9. Sempre que el context social i polític les permeti, és clar.

Diumenge a Sants els Capgrossos van notar la manca d'hores d'assaig d'una setmana marcada per les convocatòries de mobilitzacions i van escollir prémer menys l'accelerador que les darreres setmanes. Van fer sense cap problema el 3 de 8, van plantar un 5 de 8 que se'ls va desfigurar una mica a la baixada exigint una dosi especial de feina i van tancar rondes de castells amb un 4 de 8 que duia l'estructura del 4 amb el pilar que es proposen de recuperar tres anys després de fer-lo per darrer cop. A la ronda de pilars l'escollit va ser el pilar de 6, executat sense problemes.

Dissabte, a Montcada, els Capgrossos van fer castells de 7 amb la torre com a construcció més destacada. Convidats per primer cop en aquesta localitat. Van completar també el 4 de 7 amb l'agulla i el 5 de 7.

Dues diades de màxims abans de tancar a casa

Seguint pendents de com evolucionen els esdeveniments a nivell de país, els Capgrossos mantenen el seu calendari en el qual els queden quatre actuacions en dos caps de setmana. Dues d'elles són a Mataró –dissabte 26 a Sant Simó i el comiat a la temporada diumenge 3 amb la Diada Mariona Galindo Lora– i les altres dues són les habituals finals, molt especials i estimades per la colla, a Girona aquest diumenge 27 i a Vilafranca el dia de Tots Sants.

La intenció de la colla, sempre que el context ho possibiliti, és intentar treballar per tornar a anar a màxims a dues places tan estimades com la del Vi a Girona i la de la Vila a Vilafranca.

Els castells de la recordada diada al Mercadal de Reus on es va fer la Tripleta Màgica –5 de 8, 3 de 9 i 4 de 9– amb el pilar de 7 serien els objectius, juntament amb la citada temptativa sobre el 4 de 8 amb l'agulla. Igualment els blaus treballen el pilar de 8 amb folre i manilles.