Els Capgrossos ja encaren un setembre pre-Concurs

Els blaus van actuar per partida doble el cap de setmana, a Palau Solità i Plegamans i a Prineda, amb castells de 7

  • Redacció i Fotos de Capgrossos
  • Dimarts, 28 Agost 2018 09:55

Detall d'una agulla dels Capgrossos

El mes de setembre és, en castells, bàsicament l'antesala de l'octubre. Els Capgrossos ho saben i veuen al calendari que el 2018 és any parell i això vol dir que el proper diumenge 7 d'octubre hi ha Concurs de Castells a Tarragona. És la gran cita bianual, allà on les colles volen portar-hi els seus màxims castells i és l'horitzó que marca un mes que forçosament és de rodatge i preparació de la gran cita. Els de la camisa blava van tornar a les places el cap de setmana, a mig gas, en una doble cita a Palau Solità i Plegamans dissabte i a Pineda de Mar el diumenge.

La doble actuació, en una colla minvada encara d'efectius i quasi en serveis mínims, es va saldar amb castells de la gamma de set. El 5 de 7 de diumenge i els dos castells amb l'agulla que van repetir en les dues actuacions van ser les construccions més preuades del seu repertori.

A Pineda de Mar, dins la Festa Major, feien d'amfitrions els Castellers de l'Alt Maresme. Aquesta colla, coneguda com els Maduixots, van aconseguir fer la millor actuació del seu historial al descarregar, també, tant el 5 de 7, com els dos castells de 7 amb agulla. Un èxit incontestable del Maresme casteller.

Viatge a Alaba i clàssics de setembre

Feta la reentrada, els Capgrossos encaren un setembre en què primerament marxaran fins a Elciego, en plena Rioja Alabesa, on el dissabte 8 hi actuaran dins les festes d'aquesta població. Serà la primera vegada que la colla actua al País Basc, després de fer-ho en dues ocasions a Navarra. Just tornats del viatge, els blaus afronten la concatenació habitual de cites del setembre amb places on són habituals i on haurien d'anar tornant i rodant les estructures de cara al Concurs. El dia 11 seran al Born de Barcelona i pels darrers dos caps de setmana de mes se'ls espera a Esplugues, El Prat i Lleida.