El primer pilar de 6 i un altre 3 de 9 abans de Les Santes

Els Capgrossos treuen el pilar de mèrit i sumen construccions en espera de l'assalt a la gamma extra

  • Redacció i Fotos de Capgrossos
  • Dilluns, 16 Juliol 2018 08:56

Capgrossos recurs

Els Capgrossos de Mataró van fer doblet diumenge, en clau de comarca, actuant al migdia a la Festa Major de Premià de Mar i a la tarda a la de Llavaneres. La diada premianenca va tornar a ser satisfactòria dels de la camisa blava que en la ronda de pilars van estrenar el pilar de 6, descarregat a la primera. La bona feina a assaig d'un pilar amb dues peces renovades respecte el de l'any passat es va deixar veure en plenitud. 

El pilar de 6 a Premià

El primer pilar de 6 de l'any

Abans, en les rondes de castells, els blaus havien pensat també en la diada de diumenge per Les Santes amb una torre de 8 amb folre que era prova de la de 9, un altre 3 de 9 amb folre que els va costar lligar per sota –amb dos peus desmuntats– i un 4 de 8 de tràmit. La de Sant Cristòfol és una de les diades clàssiques del calendari de juliol dels Capgrossos, que s'hi senten com a casa i comparteixen plaça amb els Castellers de Badalona, que van signar castells de 7.

El 3 de 9 dels Capgrossos a Premià

A la tarda i en horari mundialista, els Capgrossos van fer 3 de 8, 5 de 7 i 4 de 7 amb l'agulla a Sant Andreu de Llavaneres, que celebra La Minerva.

Tres assajos per Santes

Fet el doblet maresmenc, els Capgrossos es concentren ara en els tres assajos especials per preparar Les Santes que es marquen per aquesta setmana. Dimarts i dijous al seu local i divendres a la Plaça de Santa Anna la colla delimitarà les opcions reals que diumenge es pugui veure fins i tot castells de gamma extra a Mataró.