22 anys alçant castells mataronins

Els Capgrossos celebren el seu Aniversari amb l'actuació de diumenge, un assaig a la Plaça de Santa Maria i la Canallada dissabte al Passeig del Callao

  • Laia Mulà // Foto: Daniel Ferrer
  • Dijous, 31 Maig 2018 17:27

Capgrossos Mataró, diada aniversari capgrossos

Un any més arriba una de les dates més assenyalades pels Capgrossos de Mataró: l’aniversari de la colla. Enguany en celebren 22 amb una setmana plena d’activitats i d’assajos, entre els quals destaca l’assaig a la plaça de Santa Maria del divendres. Aquests assajos tenen per objectiu preparar els millors castells possibles per a la diada d’aniversari d’aquest diumenge dia 3 de juny, on els darrers anys ha arribat el primer castell de 9 de la temporada. Aquest any l'intent no és segur i dependrà dels darrers assajos.

Els blaus actuen diumenge a la plaça de Santa Maria a les 12h acompanyats dels Marrecs de Salt i de la Colla Castellera de Figueres.

Un assaig especial a la plaça Santa Maria

L’últim assaig de la setmana, avui divendres, serà molt especial perquè tindrà lloc a la plaça de Santa Maria de Mataró, el mateix espai que diumenge acollirà la diada. D'aquesta manera els de blau fan amb l'Aniversari el mateix sistema que utilitzen per Les Santes, assajant 'in situ' els castells a la mateixa plaça i demanant el màxim de col·laboració a les pinyes per fer proves de castells de 9 i també de gamma extra.

Un cap de setmana intens
Com que vint-i-dos anys no es fan cada dia, a més dels assajos durant la setmana, els Capgrossos es proposen un cap de setmana d’aniversari que començarà amb la inauguració de l’exposició fotogràfica ‘Dones castelleres’ al local dels Capgrossos a les 11h del matí. Serà en aquest context que presentaran també una nova comissió de la Junta que es proposa treballar qüestions de gènere de la colla.

Per a tota la canalla mataronina
Els nens i nenes de Mataró també tindran el seu moment amb la celebració de La Canallada!, una tarda plena d’actes per als més petits oberts a tota la ciutat. A partir de les 16h el passeig del Callao acollirà inflables, ball infantil a càrrec d'El Gripau Blau i activitats castelleres pels que vulguin descobrir aquesta activitat. Aquests actes seran el preludi de l’actuació castellera de Vigílies d’Aniversari, la qual està inclosa en el programa d’actes de les Festes de Primavera de l’Havana, de la mateixa manera que la resta de Canallada.