Primer castell folrat gairebé inesperat

Tot i que les intencions inicials descartaven la torre de 8 amb folre, els Capgrossos finalment van optar per descarregar aquest gran castell a Gràcia

  • Laia Mulà
  • Dimarts, 22 Maig 2018 09:57

Capgrossos a Gràcia

Ja és gairebé un costum per a la colla castellera estrenar el primer castell folrat de la temporada a la plaça del barri de Gràcia: la torre de 8 amb folre. Aquest any, però, segons havia anunciat el cap de colla, semblava que el castell quedava descartat. Finalment, però, la colla mataronina es va decidir per portar a plaça la primera torre de 8 amb folre en tercera ronda, el castell més destacat de la jornada.

Tret de sortida

Actuar a la plaça de la vila de Gràcia sembla que agrada a la colla mataronina i que els dóna certa confiança. Hi van actuar en motiu el XXIè. aniversari dels Castellers de la Vila de Gràcia, una cita que també va comptar amb els Nens del Vendrell i la colla del barri. És per això que aquesta ja fa anys que és una de les primeres actuacions potents de la temporada castellera per a la colla mataronina.

Enguany van optar per començar amb un 3 de 8 que es va mostrar sòlid, seguit d’un 4 de 8 que, encara que en els últims intents s’hagués mostrat bellugadís, en aquesta ocasió va mostrar bones mides. En tercera ronda va arribar la torre de 8 amb folre i, després d’un peu desmuntat que necessitava corregir algunes posicions, el van descarregar per primera vegada aquesta temporada. Per acabar, els mataronins van optar per alçar dos pilars de cinc i quatre pilars de quatre pisos.

Castells de 7 i de 8 pisos

Per la seva banda, els Castellers de la Vila de Gràcia van el 3 de 8, seguit d’un espectacular 7 de 8 i del 4 de 8. Els Nens del Vendrell, per la seva banda, van optar pel 4 de 7 amb agulla, la torre de 7 i el 3 de 7 per acabar.