Primer castell de 8 pisos de la temporada

Els Capgrossos commemoren el desè aniversari del local amb una actuació de quatre rondes acompanyats de la Colla Jove de Barcelona

  • Laia Mulà i Fotos de Capgrossos
  • Dilluns, 09 abril 2018 09:54

Diada castellera al local dels Capgrossos

Els Capgrossos de Mataró van protagonitzar el diumenge la primera actuació de la temporada a Mataró, la qual va tenir una colla convidada: la Jove de Barcelona. Es tracta d'una diada que anualment commemora l'aniversari del local de la colla, espai d'assaig i trobada social que enguany compleix una dècada. L'actuació va tenir un total de quatre rondes en les quals es van poder veure per primera vegada aquest any alguns castells de la gamma de 7 i mig i el castell de 8 més matiner de la temporada: el 4 de 8.

El primer 4 de 8 de la temporada

Una actuació amb garanties

Els Capgrossos van donar el tret de sortida a l'actuació amb una torre de 7 que no va presentar problemes, seguida del primer 4 de 8 d'enguany, el qual va tenir una descarregada que feia palesa l'estrena d'aquesta construcció. El tercer va ser el 9 de 7, un castell que els de la camisa de color blau marí no portaven a plaça des de l'any 2016 i que va mostrar-se estable i ferm. Per últim, van descarregar un 5 de 7 també ple de garanties, dos pilars de 5 pisos i cinc pilars de 4.

El 9 de 7, que els Capgrossos no van fer en tot l'any passat

Diada castellera al local dels Capgrossos

Castells de 7 pels de Barcelona

La Colla Jove de Barcelona, l'única convidada a la Diada del Local, va optar per diverses construccions de set pisos: el 4 de 7, el 5 de 7 i el 3 de 7. En quarta ronda van alçar una torre de 6 tremolosa però que, finalment, van poder descarregar, un pilar de 5 i dos pilars de 4 per acabar. Tot i haver de desmuntar algun peu, i amb el tremolí característic dels nervis a plaça, van descarregar tots els castells que es van proposar.

Una prova de 9

Els Capgrossos es proposen que el 2018 torni a ser un gran any casteller per la colla mataronina i, per aconseguir-ho, ja treballen els castells de 9 pisos a assaig. Així doncs, van aprofitar el gruix de castellers presents a la Diada del Local per fer una prova de 4 de 9 amb folre, castell que van alçar fins al pis de sisens per primera vegada aquesta temporada.