El 2017 és l'any dels Capgrossos

Tanquen la millor temporada de la seva història amb vuit castells de gamma extra descarregats i amb només una caiguda, la del pilar de 8 amb folre i manilles carregat a Vilafranca del Penedès

  • Laia Mulà
  • Dilluns, 20 Novembre 2017 10:56

Capgrossos a Terrassa

És indiscutible que els Capgrossos de Mataró han destacat en el món casteller durant aquest 2017 per ser la colla que ha fet un dels salts més destacables respecte dels altres anys superant els seus límits. I és que han trencat el seu propi sostre casteller descarregant per primera vegada i en tres ocasions diferents el 5 de 9 amb folre i posant-se un total de cinc torres de 9 amb folre i manilles a la butxaca i tornant a carregar el pilar de 8 amb folre i manilles en una ocasió, un castell de gran dificultat que només havien carregat al 2015 i que els torna a quedar pendent.

La cinquena torre de 9 dels Capgrossos aquest 2017

A més d'aquestes dades indiscutiblement tan exitoses, els de la capital del Maresme tanquen l'any amb ni més ni menys que disset 3 de 9 amb folre, una construcció que pràcticament no ha donat problemes i que s'ha convertit en el castell amb més garanties dels Capgrossos. Enguany també han descarregat sis vegades el 4 de 9 amb folre, un castell que ha presentat diverses dificultats d'execució però al que els Capgrossos no han renunciat.

La torre de 9 a Terrassa

Una temporada quasi perfecta

Els de la camisa blava no només han destacat pel nombre de castells de 9 pisos assolits, sinó també per descarregar gairebé tots els castells que s'han proposat enguany. L'espadat de 8 pisos i dos pilars de 4 pisos han estat les úniques construccions carregades en una temporada que ha estat quasi perfecta.
El pilar de 8 carregat a Vilafranca

Terrassa veu un castell de 10

L'última actuació de la temporada va tenir lloc a Terrassa amb uns Minyons que van recuperar l'estructura de 10 pisos carregant un 3 de 10 molt remogut però renunciant a la torre de 8 sense folre que es proposaven inicialment. Per la seva banda, els Castellers de Sants van optar pel 3 de 9 amb folre i el 4 de 9 amb folre. Seguidament van intentar en dues ocasions el 5 de 8 però la canalla va fer-lo baixar abans de l'aleta.

Els de Mataró van lluir un 3 de 9 amb folre seguit de la cinquena torre de 9 amb folre i manilles de l'any, la qual va demanar un plus d'esforç de tots els castellers que la conformaven, sobretot als pisos de tronc i manilles. En tercera ronda van optar per un 4 de 9 amb folre que va quedar en intent desmuntat perquè des d'un inici pujava tremolós i inestable. Van tornar amb el 4 de 9 amb folre descarregant-lo i van cloure la diada amb 4 pilars de 5 pisos en la ronda de pilars. Així doncs, els de Mataró van deixar pendent un any més el pilar de 8 amb folre i manilles que no han aconseguit descarregar cap vegada. 

Tenint en compte els tres millors castells i el millor pilar de cada colla executat durant aquesta temporada, els de Mataró se situen al sisè lloc del rànquing de tot el món casteller, una posició sens dubte privilegiada.
Capgrossos a Terrassa