Mataró corona la millor actuació de la seva història

Xiquets de Tarragona i Castellers de Sants defensen castells de 9 però acaben rebaixant les aspiracions inicials, mentre que Vilafranca es llueix igualant la seva millor actuació

  • Laia Mulà i Fotos d'ACN
  • Dijous, 02 Novembre 2017 11:13

El pilar de 8 carregat a Vilafranca

Els Capgrossos de Mataró van completar la millor actuació de la seva història el dimecres 1 de novembre a la tradicional diada de Tots Sants de Vilafranca. A més de proposar-se repetir els dos castells de gamma extra que aquesta temporada tenen en cartera, el 2 de 9 amb folre i manilles i el 5 de 9 amb folre, van fer un pas més intentant el pilar de 8 amb folre i manilles però la fràgil estructura va cedir durant la descarregada. Havent carregat aquest últim castell, i sumant-hi el 3 de 9, els de Mataró van superar la seva millor marca assolida també durant aquesta temporada.

La torre de 9 a Vilafranca

Els mataronins van començar amb el castell que més seguretat els dóna, el 3 de 9 amb folre. Un cop trets els nervis, van exhibir seguretat descarregant una torre de 9 amb folre i manilles ben defensada i que no va presentar els problemes de la descarregada a Reus fa només unes setmanes. Aquesta és la quarta torre de 9 pisos que els mataronins descarreguen enguany i es converteixen en la segona colla que n'ha completat més aquest any. Amb els dos primers objectius superats, la supercatedral els esperava en tercera ronda: el 5 de 9 amb folre. Un cop completada van poder proposar-se superar la seva millor actuació amb el pilar de 8 amb folre i manilles. Així, al tram final de la diada, els blaus es van atrevir amb aquesta estructura però l'espadat va quedar carregat.

El 5 de 9 a Vilafranca

La traca final

Els de Mataró són molt a prop d'acabar la millor temporada de la seva història: només els queden dues grans actuacions els dies 12 i 19 de novembre. La primera serà a Mataró, a la plaça de Santa Anna, i l'última a Terrassa.l

Els verds dominen 'la bèstia indomable'

A més del gran paper fet pels Capgrossos, en aquesta diada van destacar uns magnífics Castellers de Vilafranca, els quals van igualar la millor marca de la colla dominant els castells de major dificultat del panorama casteller. Van descarregar un 3 de 10 amb folre i manilles en primera ronda que van saber defensar tot i les batzegades que va patir, seguit de la dificilíssima torre de 8 neta, la coneguda bèstia indomable. En tercera ronda va ser el torn del 3 de 9 amb l'agulla, un castell que dominen des de fa temps. Per arrodonir la diada es van proposar el pilar de 8 amb folre i manilles, el qual es va enfonsar per l'interior de l'estructura en el primer intent. Tot i la caiguda, la colla el va tornar a intentar descarregant-lo sense dificultats.

Per la seva part, els Castellers de Sants van començar forts amb el 3 de 9 amb folre i la torre de 9 amb folre i manilles però la caiguda del 4 de 9 amb folre en tercera ronda els va fer rebaixar els plans acabant amb un 4 de 8. En la ronda de pilars van provar el pilar de 7 amb folre, el qual va quedar carregat. La quarta colla de la diada, els Xiquets de Tarragona, van tenir una diada caracteritzada pels intents: un intent desmuntat de 4 de 9 amb folre i dos intents desmuntats més de 3 de 9 amb folre. Finalment, però, van acabar la diada amb el 4 de 9 amb folre descarregat, el 3 de 8 i el pilar de 6.