Els Capgrossos volen tres gamma extra en una sola diada

Actuen demà a Vilafranca del Penedès i pretenen el pilar de 8, que no han descarregat mai

  • Redacció
  • Dimarts, 31 Octubre 2017 09:53

Capgrossos a Reus

El dia de demà, jornada de Tots Sants, està subratllat al calendari dels Capgrossos. El motiu és l’actuació de Vilafranca del Penedès on els de blau actuen des de fa anys i on històricament hi han assolit els seus millors castells. La colla maresmenca hi arriba pletòrica de forma i es podria proposar per primera vegada sumar fins a tres castells de gamma extra. Així, els plans de la colla passarien per repetir la mateixa diada que van signar a Les Santes o al Mercadal, a inicis de mes. Això és el 3 de 9, la torre de 9 amb folre i manilles i el 5 de 9 folrat. Si completessin de nou la seqüència amb èxit els de blau pensen en pujar un pis més el pilar.

El pilar de 8 amb folre i manilles és el més gran dels espadats i els Capgrossos només l’han intentat en dues ocasions. A Terrassa 2014 els va caure abans de carregar-se i a Tots Sants del 2015 li van poder fer l’aleta. Aquest any la colla ha intensificat la seva preparació arran de la bona forma que ha demostrat el seu pilar, que han fet de 7 en quatre ocasions i ara es plantegen assaltar la versió gamma extra de l’estructura.

A Vilafranca també hi seran els Castellers locals, els de Sants i els Xiquets de Tarragona.

Avui, últim assaig

Per preparar la diada de demà, els Capgrossos convoquen un darrer assaig especial per avui dimarts. Serà al seu local i hi esperen reunir un nombre important de castellers per preparar amb garanties l’assalt a la que seria, de nou, la seva millor actuació.