Girona veu la torre de 9 de color blau marí

Els Capgrossos de Mataró continuen trencant sostres descarregant tres castells de 9 pisos per Sant Narcís i es prepara per un Tots Sants de màxims

  • Laia Mulà
  • Dilluns, 30 Octubre 2017 10:39

Capgrossos a Girona

Sembla que aquesta temporada res atura als Capgrossos de Mataró, els quals van revalidar el seu domini dels castells de 9 pisos a la diada de Sant Narcís de Girona, una de les cites més esperades de la temporada. Amb els Minyons de Terrassa i la colla local, els Marrecs de Salt, els Capgrossos van descarregar el 3 de 9 amb folre, una torre de 9 amb folre i manilles més ferma que la descarregada al Mercadal de Reus, el 4 de 9 amb folre i un pilar de 7 amb folre que es presenta a punt per pujar-lo un pis més. És la tercera torre de 9 que descarreguen aquesta temporada, una xifra mai assolida fins ara pels Capgrossos.

Capgrossos a Girona

Els Minyons compleixen objectius

Tot i que Girona es troba en una zona sense una tradició castellera històrica, la plaça del Vi de Girona estava plena de gom a gom a l'espera d'una actuació amb tres grans colles. Tot i que en aquesta ocasió no es va poder veure un castell de 10 pisos, de ben segur que les colles no van decebre al seu públic. Els de Terrassa van lluir-se amb dos castells de gamma extra: la torre de 9 amb folre i manilles i el pilar de 8 amb folre i manilles també, acompanyats del 3 i el 4 de 9 amb folre.

Salt de 9

Els Marrecs de Salt, per la seva banda, van consolidar-se com a colla de 9 pisos descarregant per segona vegada aquesta temporada el 3 de 9 amb folre, un dels castells més celebrats de la jornada que l'any passat van intentar sense èxit en aquesta mateixa diada. A més, van optar per un 5 de 8 i la torre de 8 amb folre.

Tot a punt per a Tots Sants
Amb una nova diada de 9 a la butxaca, els Capgrossos es proposen una actuació a Vilafranca de màxims el pròxim dimecres 1 de novembre. Es podrien veure fins a tres castells de gamma extra de color blau marí en aquesta diada tan esperada que comptarà amb els Castellers de Vilafranca, els Castellers de Sants i els Xiquets de Tarragona.