Encara es volen superar més

Els Capgrossos es proposen millorar amb el pilar de 8 la seva millor actuació aconseguida a Reus en les dues cites especials d'aquesta setmana: Girona i Vilafranca

  • Laia Mulà // Foto: cedida
  • Dijous, 26 Octubre 2017 00:00

Capgrossos de Mataró,  capgrossos a reus

No hi ha dubte que la colla castellera de Mataró està completant la millor temporada de la seva història. Després d'haver celebrat una gran diada de Les Santes amb dos castells de gamma extra descarregats, i d'haver-la millorat al Mercadal de Reus, ara tenen per davant les últimes cinc actuacions de la temporada i es proposen mantenir l'alt nivell i, si és possible, millorar-lo. Volen posar tota la carn a la graella i revalidar el títol de colla de gamma extra repetint el 5 de 9 amb folre i la torre de 9 amb folre i manilles, així com descarregar un castell que només han carregat en una ocasió l'any 2015: el pilar de 8 amb folre i manilles.

Avui dijous 26, demà  divendres 27 d'octubre i el dimarts 31 tindran lloc els  assajos especials per preparar les actuacions, a les 21h al local dels Capgrossos de Mataró.

Les actuacions que necessiten més efectius a plaça seran a Girona el diumenge 29 d'octubre i a Vilafranca del Penedès el dimecres 1 de novembre.

La manera d'aconseguir els objectius segons explica Cugat Comas, el seu cap de colla, passa per realitzar uns bons assajos i per comptar amb moltes camises de color blau marí tant a plaça com al local. Comas afirma que en l'actuació del Mercadal a Reus van necessitar massa ajuda de les altres colles en la seva pinya. Per això, des de la colla conviden a tothom a unir-se als assajos i actuacions, ja siguin aficionats, castellers habituals, esporàdics, familiars, amics o qualsevol interessat.

Cultura 2017, CAPGROSSOS A VILAFRANCA
Els Capgrossos van carregar el pilar de 8 amb folre i manilles a Tots Sants 2015

Revalidant la gamma extra

Els de Mataró poden presumir d'una temporada implacable sense cap caiguda i en la que han descarregat un gran nombre de castells de 9 pisos. Han dominat en dues ocasions el 5 de 9 amb folre, un castell de gamma extra que marca el sostre dels Capgrossos, i han descarregat ja dues torres de 9 amb folre i manilles. També han agafat les mides al pilar de 7 amb folre i ja pensen a pujar-lo un pis més. “El gran repte és seguir amb els castells difícils sense confiar-nos però mantenint l'èxit de zero caigudes”, comenta Cugat Comas.

Els Capgrossos actuen a Girona i Vilafranca des de fa molts anys i constitueixen dues places molt especials per la colla. Així ho explica el cap de colla, el qual té clar que no reservaran els bons castells per més endavant i que intentaran “anar a màxims” en els dos casos.