Tres castells de 9 pisos en un cap de setmana

Els Capgrossos descarreguen també dos pilars de 6, els quals fan pensar en la possibilitat de pujar-lo un pis més

  • Laia Mulà
  • Dilluns, 25 Setembre 2017 12:36

Capgrossos a Esplugues

Després d'un cap de setmana fent castells a Navarra, els Capgrossos de Mataró es van desplaçar a dues places castelleres catalanes: el Prat de Llobregat i Esplugues de Llobregat. El dissabte van apostar per la torre de 8 amb folre, el 3 de 9 amb folre i el 5 de 8, acabant amb un pilar de 6 pisos. En segon lloc, el diumenge va ser el torn d'intentar un altre 5 de 8, seguit del tercer 4 de 9 amb folre de la temporada i un altre 3 de 9 amb folre, tots ells descarregats amb èxit.

En total, sumen 3 castells de 9 en un mateix cap de setmana, a més de dos castells de la gamma de 8 i mig i dos pilars de 6, que fan pensar en l'esperat pis que volen sumar-hi. El dissabte van actuar al Prat de Llobregat acompanyats dels Castellers de Cornellà, els Castellers de Terrassa i els del Prat de Llobregat. Per altra banda, l'actuació de diumenge va comptar amb els Castellers de Vilafranca i els d'Esplugues, als quals se'ls van resistir els castells de la gamma de 8 després de diversos intents desmuntats.

Bones perspectives

No hi ha dubte que els Capgrossos de Mataró estan protagonitzant una de les seves millors temporades. Van estrenar els castells de 9 durant el mes de juny, van descarregar dos castells de gamma extra a casa per Les Santes, el 5 de 9 amb folre i la torre de 9 amb folre i manilles, i ara continuen mantenint l'alt ritme d'aquesta temporada. Es proposen encarar algunes de les actuacions més importants de la temporada amb els màxims als quals aspiren: castells de gamma extra com la torre de 9 amb folre i manilles, el 5 de 9 amb folre i darrerament inclús proven a assaig el 9 de 8, castell que l'any passat només van poder carregar una vegada.

El dia 7 d'octubre formaran part, per primera vegada, de les colles convidades a El Mercadal de Reus. Aquesta serà la primera cita de màxims en aquest segon tram de temporada, una diada amb sis de les millors colles del panorama casteller actual. 
Diada Castellera de Les Santes 2017