Els Capgrossos llueixen la tripleta màgica per l'11S al Born

La colla de Mataró decarrega el seu segon 4 de 9 amb folre de la temporada, que havien alçat per primera vegada aquesta temporada a mitjans de juliol a Poblesec

  • Laia Mulà
  • Dimarts, 12 Setembre 2017 11:00

Capgrossos a la Diada

Ja és tradició que la colla castellera mataronina actuï al Born el matí de l'11 de setembre, quan els carrers ja comencen a bullir amb tots aquells que tenen més ganes de gaudir de la Diada catalana. Senyeres, estelades i samarretes de color groc fluorescent omplien la plaça del Born en aquesta actuació que cada any compta amb dues colles més del panorama casteller. En aquest cas, van ser els Xiquets de Reus i la Colla Castellera Jove de Barcelona. Els Capgrossos de Mataró van poder tornar a portar a plaça l'anomenada tripleta màgica, composta per alguns dels seus castells més treballats i d'alta dificultat.

En primera ronda van descarregar amb desimboltura un 3 de 9 amb folre que enguany dominen des de fa mesos, seguit d'un 4 de 9 amb folre més treballat i inestable que, tot i les batzegades, van saber defensar fins al final. El castell per la tercera ronda va ser el 5 de 8, que treballen pensant en pujar-lo un pis en les diades més multitudinàries d'aquest segon tram de temporada. Per últim, un pilar molt esperat i treballat aquesta temporada: el pilar de 6. Tot i les dificultats que tenen aquest any amb el pilar, els Capgrossos volen pensar en el pilar de 7 amb folre i, per aquest motiu, van apostar per posar sis pisos en aquesta estructura tan inestable.
Capgrossos a la Diada

La diada de l'11S

Després d'un matí d'actuació al Born, els de la camisa de color blau marí es van desplaçar al tram que els havia estat adjudicat per participar de la manifestació de l'11S com ja és habitual. Allà van lluir la camisa castellera per tal d'alçar diversos pilars de 4 i un 4 de 7 amb agulla.

El vídeo del segon 4 de 9 de l'any