Els Capgrossos trenquen sostres

La colla fa història descarregant dos castells de gamma extra, la torre de 9 amb folre i manilles i el 5 de 9 amb folre, durant la diada castellera de Les Santes

  • Laia Mulà / Daniel Ferrer
  • Dilluns, 24 Juliol 2017 10:52

Diada Castellera de Les Santes 2017

Els Capgrossos entraven a plaça amb una perspectiva ambiciosa i immillorable: fer la seva millor diada de la història. El bon camí seguit fins ara, sense caigudes ni imprevistos, portava a plantejar-se una actuació de màxims amb el 3 de 9 amb folre, la torre de 9 amb folre i manilles i el 5 de 9 amb folre en tercera ronda. Aquest últim només l'havien intentat en dues ocasions fins ara: al concurs de castells de l'any passat, on va quedar en intent, i a Terrassa, quan el van carregar.

Els nervis entre els Capgrossos no es van deixar veure durant el castell de sortida, un 3 de 9 amb folre que dominen a la perfecció, el setè descarregat durant el 2017. Superada la primera ronda, els de la camisa blaumarí es proposaven atacar dos castells de gamma extra. Era el torn de la torre de 9 amb folre i manilles, castell de gamma extra que ja havien intentat a la diada de Les Santes en diverses ocasions i mai l'havien pogut descarregar a casa fins ara. La torre va pujar estable i amb garanties i no va donar cap sorpresa als Capgrossos, que la van defensar fins a descarregar-la.
Diada Castellera de Les Santes 2017

La torre de 9 dels Capgrossos

Amb el primer castell de gamma extra descarregat mai a casa, es proposaven afrontar el 5 de 9 amb folre, castell que només van carregar en una ocasió. El seu cap de colla, Cugat Comas, va optar per fer baixar el primer intent, que tremolava més del compte. Tot i això, els Capgrossos van tornar-hi i la van defensar fins a la descarregada. Així doncs, és la primera vegada que completen amb èxit dos castells de gamma extra en una mateixa diada i, a més, a casa.

El 5 de 9 dels Capgrossos

Gran paper dels Castellers de Vilafranca

Els verds, habituals d'aquesta diada a Mataró, van mantenir el seu alt nivell descarregant el 4 de 9 amb folre i agulla. Es tracta d'un castell de gran complexitat que, a més de l'estructura de 4 de 9, conté un pilar de 7 al seu interior. En segona ronda va ser el torn de la torre de 9 amb folre i manilles, un castell que coneixen bé i dominen en la seva execució. Després van optar pel 3 de 8 per sota, castell que va caure abans de la carregada. Tot i això, els Castellers de Vilafranca van tornar a afrontar el mateix castell, descarregant-lo en aquesta ocasió. Finalment, van alçar el pilar de 7 amb folre, el qual va caure durant la descarregada.
Diada Castellera de Les Santes 2017

Els Minyons de Terrassa opten per la tripleta màgica
Amb un peu ja de vacances, els Minyons van optar per portar a la plaça Santa Anna el 3 de 9 amb folre, el 4 de 9 amb folre i el 5 de 8. Tots tres castells van ser descarregats amb èxit i coronats amb un pilar de 6.