Volen Les Santes de gamma extra

La diada castellera del dia 23 de juliol es presenta ambiciosa per a les tres colles que hi actuaran: els Minyons de Terrassa, els Castellers de Vilafranca i els Capgrossos de Mataró

  • Laia Mulà / Daniel Ferrer
  • Dimarts, 11 Juliol 2017 18:29

Roda de premsa - Diada Castellera Les Santes

La diada castellera de Les Santes de Mataró, que enguany tindrà lloc el diumenge 23 de juliol, és la cita més important de tot l'any pels Capgrossos de Mataró, segons el seu cap de colla, Cugat Comas. Durant la roda de premsa de presentació de la diada, el mataroní va explicar que s'estan aproximant a la cita i “som conscients d'estar en el nostre millor moment a pocs dies abans de Les Santes”. Fa una crida a tots els ciutadans a unir-se als assajos i a l'actuació per a fer pinya amb camisa de color blau marí i així assolir els objectius de gamma extra.

Volen un pis més i assolir la gamma extra a casa

La roda de premsa va comptar amb el regidor de cultura, Quim Fernàndez, que va destacar aquesta diada com la més important del mes de juliol del món casteller. El cap de colla mataroní va destacar les estructures del 2 i el 5, que assegura que es presenten molt estables i que volen pujar un pis més. Els objectius són de gamma extra perquè fins ara “no hem estat capaços de descarregar el nostre castell més difícil a casa” i assegura que aquest any són encara més ambiciosos.

Comas va reconèixer que “estem esverats perquè trobem a faltar gent” i va demanar la col·laboració del màxim nombre d'aficionats o castellers. Divendres 14, dimarts 18 i dijous 20, els Capgrossos convoquen assajos al local de la colla. A més, el divendres 21 assagen a la plaça Santa Anna a les 20 h.

Roda de premsa - Diada Castellera Les Santes

Els Minyons i els verds mantenen l'exigència

Toni Bach i Nani Matas, caps de colla dels Castellers de Vilafranca i dels Minyons de Terrassa respectivament, van agrair participar en Les Santes un any més i van assegurar que tornaran a fer grans castells a aquesta plaça com ja fa anys. Les dues grans colles del panorama casteller reconeixen que darrerament han patit alguna caiguda que els han passat factura però, tot i això, mantenen l'exigència i l'ambició: “hem de canviar coses però la feina està ben feta”, va assegurar Toni Bach.