La Patum de Berga veu el segon 3 de 9 de l'any

Els Capgrossos repeteixen la seva millor diada de l'any a la mítica Plaça de Sant Pere

  • Redacció i Fotos de Capgrossos
  • Dilluns, 12 Juny 2017 10:01

Els 3 de 9 dels Capgrossos a Berga

La Plaça de Sant Pere de Berga acull cada any per Corpus la cèlebre Patum, una festa declarada Patrimoni de la Humanitat. Abans que les famoses comparses siguin protagonistes, però, el mateix espai va ser testimoni de la diada castellera dels Quatre Fuets, inclosa dins el programa de la mateixa festa. Hi van ser convidats els Capgrossos de Mataró que set dies després de celebrar el 21è Aniversari en plaça pròpia, van portar a més de cent quilòmetres de casa el mateix registre de castells.

El 3 de 9 dels Capgrossos a Berga

El 3 de 9 amb folre va ser, en segona ronda, el castell més important de la jornada pels de Mataró. Menys còmode que el de la setmana anterior, el 3 es va tornar a bastir amb seguretat. Abans, els de la camisa blava ja havien fet una bona torre de 8 i van tancar amb el 4 de 8, abans de fer un super-vano de 5 a la ronda final d'espadats.

Bona torre de 8 dels Capgrossos a Berga

Al seu costat, els Minyons de Terrassa van brillar també amb el 3 de 9, acompanyant-lo del 5 de 8, la torre de 8 i el pilar de 7. Els Castellers de Berga es van lluir amb la primera torre de 7 que completen en plaça pròpia i el 4 de 8 va ser el millor castell dels Bordegassos de Vilanova. La diada va ser molt àgil.

Cornellà, la propera cita
Després de repetir durant dues setmanes la mateixa actuació, els Capgrossos volen estrenar alguna construcció el diumenge vinent. Els blaus seran a Cornellà, a la Festa Major de Corpus, en companyia de la colla local i els Minyons i treballen castells com el 5 i el 7 de 8, el 4 de 9 amb folre o el pilar de 6.