Els Capgrossos volen un Aniversari de 9

La colla de la camisa blava actua diumenge al migdia a Santa Maria en el primer gran compromís de la temporada castellera

  • Redacció // Foto: cedida
  • Dijous, 01 Juny 2017 12:40

Capgrossos de Mataró,  castellers actuacio diumenge

La Colla Castellera Capgrossos de Mataró afronta el seu primer gran repte de la temporada. El diumenge 4 de juny celebrarà el seu 21è Aniversari a la Plaça de Santa Maria, en companyia dels Castellers de Sants i dels Marrecs de Salt. Per a aquesta ocasió, els de la camisa blava volen estrenar-se en els castells de 9 i per preparar l'actuació demanen la màxima assistència dels seus castellers, socis i aficionats de tota la comarca als assajos convocats per a preparar aquesta actuació.

Els Capgrossos ja van estrenar la torre de 8 amb folre en l'Aniversari dels Castellers de Gràcia, el dia 21. Ho van fer, a més, aplicant per primera vegada el sistema de pinyes "a l'antiga" que busca augmentar la seguretat dels castellers.

Els possibles castells

El següent pas a fer a la diada del dia 4 seria el 5 de 8 i el 3 de 9 amb folre. Tots dos castells s'assagen amb intensitat i també s'està preparant el 4 de 9 amb folre.  L'any passat, sota les ordres de Mia Castellví, els blaus van fer el seu millor Aniversari, descarregant la que també és la seva Tripleta Màgica més matinera, és a dir ajuntant el 3 i el 4 de 9 amb el 5 de 8.
Pel que fa al pilar de mèrit, els blaus ja han completat el de 6 a assaig, raó per la qual pot anar a plaça.

Capgrossos de Mataró,  castellers actuacio diumenge

Aquesta nit, darrer assaig
El darrer assaig abans de l'Aniversari serà avui divendres 2. Serà un assaig "porta un amic" amb entrega de samarretes per a tots aquells castellers que hagin convocat alguna amistat per a fer pinya. És per això que la colla espera mobilitzar el màxim d'efectius davant la que és la primera gran cita del calendari, sempre el primer cap de setmana de juny.

Tant els Marrecs de Salt com els Castellers de Sants buscaran castells de la gamma alta de 8.