Els Capgrossos volen actuar l’any que ve a Washington

La colla s’ha postulat per representar Catalunya a l'Smithsonian Festival però la Generalitat i la CCCC no tenen decidit el criteri

  • Redacció - ACN
  • Dimecres, 03 Maig 2017 10:21

Capgrossos Diada Nacional

El Departament de Cultura, l'Smithsonian Folklife Festival i la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC) consensuaran aquest mes de maig el criteri per escollir la colla castellera que actuarà a la 50a edició del certamen de Washington, en què Catalunya serà el país convidat. L'esdeveniment, que se celebra anualment a la capital nord-americana, tindrà lloc entre finals de juny i principis de juliol de l'any que ve i es preveu que els castells hi tinguin un paper rellevant. Davant d'això, la Generalitat ja ha rebut nombroses peticions de colles castelleres interessades en actuar-hi.

Fins ara, s'han postulat la Joves dels Xiquets de Valls, la Jove Xiquets de Tarragona, Castellers de Vilafranca i Capgrossos de Mataró. Segons ha pogut saber l'ACN, no es descarta cap opció. Fins i tot, hi ha la possibilitat d'enviar-hi una delegació formada per diverses colles.

Els Capgrossos de Mataró estan esperançats en convertir-se en la colla ambaixadora dels castells al Smithsonian Folklive Festival. Un dels principals motius que els encoratja és el fet que fa tres anys havien d'acompanyar la Generalitat en un viatge institucional a Itàlia, però la cita es va suspendre. "El Govern es va comprometre a tenir-nos en compte de cara a properes ocasions", ha explicat el president dels Capgrossos, Xavier Castellví.

Sant Jordi 2017
Suport de l’Ajuntament
Fa mesos, la colla ja va tractar aquest assumpte amb el regidor de Cultura de Mataró per assegurar-se el suport del govern municipal. Al mateix temps, Castellví ha subratllat que poder fer un viatge d'aquesta magnitud seria una gran empenta per a l'entitat: "Aquestes oportunitats ajuden al dinamisme intern perquè la gent agafa molt més compromís als assajos i, com a colla, et posen a l'aparador mundial".