Una oportunitat per aprendre a fer castells

Els Capgrossos organitzen el Megataller de canalla per a donar l’oportunitat als infants de ser enxanetes

  • Laia Mulà // Foto: cedida
  • Dijous, 16 Març 2017 11:35

Capgrossos de Mataró, canalla castellsLa colla castellera local ja fa més d’un mes que assaja per encarar la nova temporada castellera del 2017. Per tal de mostrar l’activitat a la ciutat i d’engrescar a nous castellers a unir-se a la colla, realitzen, com ja és tradició, una activitat adreçada als més petits: el Megataller de Canalla.
Durant tota la tarda de dissabte dia 18 de març es realitzaran activitats infantils per passar una bona estona i oferiran la possibilitat de provar i aprendre a fer castells a tots els infants que ho desitgin.

Activitats lúdiques infantils

L’artista Jaume Barri serà l’encarregat de donar inici a les activitats a les 17 h amb un concert d’animació infantil seguit del taller per provar de fer castells. Per acabar, a les 19.30 h la colla local farà la primera actuació castellera d’enguany a la ciutat. Totes les activitats previstes tindran lloc a la Plaça Santa Anna de Mataró.

Primera actuació superada

Els Capgrossos van donar el tret de sortida de la temporada d’actuacions d’enguany el diumenge dia 12 amb una actuació en solitari a Òrrius. En aquesta diada la colla va descarregar sense difi cultats diversos castells de la gamma de set i set i mig: el 4 de 7 amb l’agulla, el 7 de 7, el 5 de 7 i un 4 de 7.
Per acabar, un pilar de 5 i tres pilars de 4 van permetre començar a agafar el ritme de nou a la colla castellera de la ciutat. Per a aquesta temporada els Capgrossos tenen previstes, de moment, 35 actuacions al llarg del territori català i una fora d’aquest, concretament a la ciutat d’Olite.