Una mataronina, impulsora de la nova colla castellera de Madrid

‘Los Gatos’ ja tenen prop de 70 socis i dissabte passat van fer el seu debut a la capital estatal

  • Laia Mulà
  • Dimarts, 07 Març 2017 12:02

Castellers de Madrid

La primera colla de l’estat fora dels països catalans ja fa més d’un mes que assaja. Cristina Vadell, mataronina que resideix a Madrid, forma part amb il·lusió i entusiasme d’aquesta nova colla, que porta per nom 'Los Gatos' i vesteix camisa vermell "carmesí". Tot i no haver estat mai castellera abans, però seguir les actuacions castelleres com a espectadora, assaja amb els seus companys, majoritàriament catalans, un dia a la setmana. Tot i això, també hi ha membres provinents d’Andalusia o de Madrid, entre altres zones, que comencen a viure aquesta tradició catalana des de dins.

Un debut prometedor

En el seu debut van comptar amb la presència dels Xoriguers de la Universitat de Girona, els quals els van ajudar a millorar la tècnica i van participar en l’actuació conjunta, en la qual la colla local va estrenar 2 pilars de 4. Vadell afirma que tant els membres madrilenys de la colla com el públic que els ha vist actuar en el seu debut del dissabte 4 de març “no tenen cap recel perquè sigui una tradició catalana, sinó tot al contrari” i que “l’actuació va agradar molt”.

Prop de setanta de socis

De moment la nova colla compta amb uns setanta socis, tot i que, segons explica Vadell, a l’assaig setmanal que té lloc els divendres “som uns trenta o quaranta membres”. De moment el que més escasseja és la canalla perquè compten només amb dues nenes “que han après molt de pressa a pujar” i dos nens que encara són massa petits pels castells. Vadell aprofita per fer una crida als ciutadans de Madrid, siguin catalans o no, a provar de fer castells amb la colla i, així, fer-la créixer.