Diada Mariona plàcida, punt de mira a Terrassa

Els Capgrossos fan el 3 de 9 com a castell més destacat i l'acompanyen del 5 i la torre de 8

  • Cugat Comas i Fotos de Daniel Ferrer
  • Dilluns, 07 Novembre 2016 10:12

Diada Mariona Galindo Capgrossos

La Plaça de Santa Anna va ser testimoni diumenge d'una actuació llampec, de poc més d'hora i mitja, amb motiu de la Diada Mariona Galindo Lora. Una mica estabornits per les caigudes del 9 de 8 a Girona i de la torre de 9 a Vilafranca, els Capgrossos van abaixar el llistó i van plantejar una diada de doble lectura: reposada en clau de present i de projecció en clau d'un futur amb data clara. El 20 de novembre els de blau tancaran temporada a Terrassa i si saben mantenir el tremp als assajos, allà hi voldran tornar a pujar l'aposta. L'últim cartutx de la traca final.

A Mataró també hi van ser els Castellers de Gràcia, amb la torre i el 7 de 8 de màxims cromos i els Castellers de Lleida, que van recuperar la clàssica de 8 després de quatre anys.

Diada Mariona Galindo Capgrossos

Galons de 9

La Diada de la Mariona manté els galons de 9 gràcies al quinzè 3 de 9 de l'any, que a més va servir per obrir l'actuació. Els Capgrossos el resolen de memòria, tot i els canvis que hi han hagut de fer, i van mostrar una versió de pilot automàtic, poc brillant però fiable en tot el trajecte. Un patró similar va seguir el 5 de 8 de la segona tanda, castell que veia la llum a plaça amb l'alineació que l'ha de defensar sobre un folre a Terrassa. Bones prestacions, altra vegada, tot i una certa incomoditat en les referències entre rengles. El castell menys brillant dels tres plantejats va ser la torre de 8 amb folre de la tercera ronda. El pitjor vici que pot tenir l'estructura de dos és que giri, perquè es desquadra el repartiment de forces i va passar de bon començament, provocant que l'execució no fos neta, sobretot en la part baixa.

Diada Mariona Galindo Capgrossos

Els Capgrossos van sumar un carrusel de pilars per tancar la Diada. Primer van carregar el pilar de 6 –molt a l'extrem– i després van sumar per primera vegada als seus 20 anys quatre pilars de 5 a la vegada. 10 pilars de 4 per homenatjar la canalla van tancar la Diada de la Mariona.

Objectiu Terrassa
Als Capgrossos els queden tres assajos per preparar l’actuació del dia 20 a Terrassa. De la mobilització de castellers dependran els possibles intents de gamma extra, sobretot el 5 de 9 amb folre que van estar a punt de carregar al Concurs.