Carregar la torre de 9 no satisfà

Els Capgrossos no poden repetir a Vilafranca les seqüències del 2010 i el 2014

  • Cugat Comas i Fotos de Capgrossos
  • Dimecres, 02 Novembre 2016 09:39

La torre de 9 carregada dels Capgrossos

La diada de Tots Sants d'aquest 2016 no va tenir, ahir, pels Capgrossos l'encanteri de les del 2010 o el 2014. La colla blava, que diumenge ensopegava amb el 9 de 8 a Girona, va entrar a plaça disposada a superar les baixes ocasionades i tornar a afinar-se, però amb la feina a mitges altre cop la llenya va fer acte de presència. Va ser amb la torre de 9, un castell que els de blau no deixaven en només carregat des de feia quatre anys. La plaça i les diferents "photo finish" van donar com a carregat el castell però als blaus se'ls va escapar la possibilitat d'apujar després l'aposta de gamma extra. Van conformar-se amb dos castells més de 9. I no van sortir satisfets de plaça.

La de Vilafranca del Penedès va tornar a ser una diada de registres estratosfèrics. Els Verds van descarregar el 3 de 10 i el 4 de 9 sense folre com a millors moments i els Castellers de Sants van acompanyar la torre de 9 del seu primer 5 de 9. Els Xiquets de Tarragona van fer el 3 de 9 com a màxim registre.

La torre de 9 carregada "in extremis"

Els mataronins havien assajat intensivament la nit abans, mentre la resta de mortals estava de Castanyada. Van poder recomptar baixes, recalcular alineacions i sentir-se capaços d'intentar un programa complet. La bona feina feta es va demostrar, ja a plaça, amb un 3 de 9 molt segur de bon començament. Va ser un castell de convicció, granític en pràcticament totes les seves fases. El catorzè descarregat aquest any. El bon pas previ a habilitar la torre de 9 en segona ronda. Una torre amb canvis, també, tant a la soca com al tronc i que els de blau van fer bé d'enlairar al segon peu, ja que el primer no era sòlid del tot. Fent sonar-li les gralles, els maresmencs, buscaven repetir la fita del Concurs, però aquest cop el dos va pujar menys controlat, va amagar amb girar-se massa aviat, i tot i que semblava per un moment que es parava amb l'entrada de l'aixecador, va acabar esvaint-se just al punt que es carregava.

La segona llenya en 48 hores va remetre els blaus al 4 de 9 amb folre, aparcant el 5 de 9 que no han pogut portar a plaça des del passat Concurs. Les hores, la insatisfacció i els canvis es van conjuntar, però, per propiciar un dels 4 de 9 més lletjos i patits en la descarregada dels darrers temps. Si bé fins a l'aleta la construcció donava garanties, durant tota la baixada va estar a punt d'esberlar-se o enfonsar-se, sobretot al folre, terços i quarts. Finalment el van salvar.

Els Capgrossos afronten aquest diumenge la Diada Mariona Galindo Lora, a la Plaça de Santa Anna de Mataró i acabaran la seva temporada el diumenge 20 a Terrassa, on es podrien plantejar el 5 de 9 com a objectiu.