El 9 de 8 castiga els Capgrossos

La colla es queda a mitges amb el castell i ha de recalcular la resta de diada a Girona

  • Cugat Comas i Fotos de Capgrossos
  • Dilluns, 31 Octubre 2016 09:47

9 de 8 Capgrossos a Girona

El 9 de 8 és un castell molt gros, imperatiu per mides. Un castell frontissa que per a alguns correspon als dominis dels nou pisos i per a altres als designis de la dita gamma extra. Un castell tan ample que costa de dominar, de la mateixa manera que com més gran és una coral més costa que soni tota harmoniosa. Sense el cartell, la fama ni la reputació d'altres castells, el 9 ha estat durant mesos un fixe del laboratori capgròs i la colla el va portar ahir a Girona, intentant-lo per primera vegada, després d'hores d'obstinació. El resultat vist a plaça no és satisfactori. El castell es va carregar i té la foto de quan encara tens la meitat de feina per fer, sí. Però va caure poc després. I als Capgrossos la llenya els fa mal.

La Plaça del Vi va veure una altra exhibició dels Minyons, que van descarregar per primera vegada el 3 de 9 amb l'agulla, a més de fer el 5 de 9, el pilar de 8 i carregar el 3 de 10. Els Marrecs de Salt no van poder amb el 3 de 9 però van signar el 5 i la torre de 8.

La de Girona és una diada estimada pels Capgrossos que cada any hi comencen a fer espetegar la seva traca final. El segon petard de la seqüència no va produir l'explosió esperada. Després d'un 3 de 9 executat amb pausa notarial es va atacar aquest 9 de 8 amb el qual, de forma literal, es posa tota la carn a la graella. Els de blau el van afrontar amb decisió, al primer peu, un cop totes les mides van ser donades per bones. La importació de la pausada, de la pujada seqüencial, del ritme de cada pis, tot semblava respondre perfectament al pla. Tot menys el tres central, una mena de paret mestre sobre la que reposen les torres, que va començar a patir massa aviat. Molt compassats, els tres enxanetes van dibuixar les tres aletes a la vegada però ja llavors el castell feia pampallugues i s'estava quedant sense benzina. Amb la sortida de dosos va acabar reblant tot el castell. Llufa més que pet, dient-ho en clau de traca.

9 de 8 Capgrossos a Girona

La caiguda va obligar a recalcular els esforços de la colla en el que quedava de diada. Aparcada la torre de 9 amb folre i manilles, els blaus la van substituir per la de 8, subjectada per un folre reduït. Tampoc es va poder atacar el pilar de 7.

Avui assaig, demà Tots Sants
Sense temps per a res, els Capgrossos segueixen amb la seva setmana més intensiva. Per avui, a les nou, hi ha convocat assaig especial de cara a la diada de demà, dia de Tots Sants, a Vilafranca del Penedès. Els Capgrossos hi volen intentar com a mínim un castell de gamma extra que seria amb tota probabilitat la torre de 9. La diada de Tots Sants serà demà, a les 12 h, i com la d'ahir es podrà seguir per m1tv.