Els Capgrossos, a punt pel Concurs

Doblen al Prat i Lleida la mateixa actuació amb 3 de 9, 5 de 8 i torre de 8

  • Cugat Comas i Fotos de Capgrossos
  • Dilluns, 26 Setembre 2016 09:59

Els Capgrossos a Lleida

Els Capgrossos surten reforçats del darrer cap de setmana abans del Concurs de Tarragona on van fer el clàssic doblet de diades al Prat i a Lleida. En totes dues ocasions els de la camisa blava van plantejar els mateixos castells, el 3 de 9 que ha de ser el castell de sortida diumenge vinent i el 5 i la torre de 8, els dos castells que treballen amb un pis més.

Ara tots els esforços es concentren en els tres assajos convocats per a aquesta setmana al local, dimarts, dijous i divendres, pels quals han fet una crida específica per sumar el màxim de castellers. L'objectiu de la colla és desplaçar unes 600 persones a Tarragona.

A Lleida, idil·li

Els Capgrossos de Mataró tenen un idil·li amb Lleida, on són colla convidada fixa i on sempre porten els seus millors castells tot i la quilometrada entre les capitals del Maresme i el Segrià. Aquest 2016 han pogut esmenar la plana de l'any anterior –com canvien les coses en dotze mesos– i ja de bon començament van ensenyar un 3 de 9 immaculat, tranquil en l'execució, domat perfectament pel folre i executat de memòria. Just després van plantejar un 5 de 8 que treballen a assaig per pujar un pis més i que sense la quietud del primer castell va mantenir en tot moment totes les mides i maneres. No serà per l'estructura de cinc, pels blaus, si es decideixen finalment per l'envit gros.

Una torre de 8 subjectada únicament pels integrants de la torre de 9 emmanillada, que hauria d'anar també a Tarragona, va mostrar també una versió còmoda, tintada de blau. Finalment el pilar de 6, molt ben aplomat, va arrodonir una diada que evidencia el bon moment de la colla.

Deute saldat al Prat

Els Capgrossos de Mataró van saldar el deute que tenien amb El Prat, una plaça on assistien per setzè any consecutiu i ho van fer en forma de 3 de 9 folrat, resolt sense cap complicació a folre i tronc i lligat gràcies a la col·laboració entre colles, una constant durant tota la diada. Els de blau van acompanyar el "nou" del 5 i la torre de 8, a més d'un pilar de 6 final que va superar el trànsit accelerat dels més petits.