Un altre “nou” i el 4 amb l'agulla, incomplet

Els Capgrossos mantenen el tremp a la Festa Major d’Esplugues

  • Cugat Comas i Fotos de Capgrossos
  • Dilluns, 19 Setembre 2016 09:32

Peu del 3 de 9 dels Capgrossos a Esplugues

A Esplugues els Capgrossos de Mataró van prosseguir diumenge amb el seu bon setembre, suma de registres i també de bones intencions per florir ben aviat. La perspectiva del Concurs imposa, i tant als assajos com a les actuacions cal pensar en un doble termini, el de les bones cites d’aquest setembre i el de la plaça de toros de Tarragona. En aquest segon calaix cal destacar la torre de 8 d'entrada, molt ben executada i sobretot amb un encaix propici entre folre i terços, permetent al dos blau recuperar tot el seu llustre. Al darrere van plantar un 3 de 9 que altre cop els va regalar una versió poc escapista, amb totes les rengles a lloc i una execució sense alts i baixos.

A Esplugues els Minyons van signar el 9 de 8, els Castellers de Sants el 3 de 9 i dos castells de 8 i mig i els Castellers d’Esplugues els seus màxims tres castells: 4 de 8, 2 de 7 i 3 de 7 per sota.

Els blaus volien recuperar en aquesta plaça, on són habituals, un castell com el 4 de 8 amb l'agulla, encara inèdit aquest any. Va ser el castell menys prometedor dels tres i el pilar de 6 central va ensorrar-se poc després de l'aleta. Abans, però, el 4 de 8 s'havia anat complicant de forma nerviosa i recargolada a mesura que anava avançant. El trànsit de la canalleta no va ser net ni plàcid i la descarregada del 4 va fer patir, lleig de mides. La vida del pilar, un cop el castell es va carregar, no donava per a gaire més. Retorn incomplet, doncs.