Cop d'autoritat dels Capgrossos amb una altra Tripleta Màgica

Els blaus signen la millor actuació d'aquest any afegint-hi el pilar de set, només carregat

  • Cugat Comas i Fotos de Capgrossos
  • Dilluns, 12 Setembre 2016 11:02

Capgrossos Diada Nacional

La Diada Nacional va ser propícia pels Capgrossos de Mataró, que per tercer any eren convocats al Born, a la 'Diada de 1714' de la Jove de Barcelona. En un dia ple de simbolisme, actuar en un punt com aquest és especial, propicia molt ambient i els mataronins volien tornar als castells de 9 després d'un 2015 en què la llenya pretèrita els havia fet arribar a l'Onze de Setembre rebaixats de nivell. La del 2016, però, serà una actuació que recordaran perquè van mostrar la seva cara més ambiciosa anotant-se la tercera Tripleta Màgica d'aquest any i afegint-hi la cirereta del pilar de set, el primer de l'any, que va amargar-se després de l'aleta i que queda com a sols carregat.

Al Born la Jove va fer 5 i 7 de 7, a més dels dos castells bàsics de 7 fets de forma simultània i uns Castellers de Vilafranca que venien de vacances i van signar el 3 de 9, el 4 de 8 amb l'agulla i la torre de 8, a més del pilar de 7.

Els Capgrossos volen un setembre d'embranzida i a fe que, superats els dos primers caps de setmana, comencen a agafar la directa. Si a Sabadell ja van fer seu el 3 de 9, al Born van plantejar-se una passa més i van mimetitzar la seqüència que ja s'havien anotat a l'Aniversari i per Les Santes amb la Tripleta Màgica. El 5 de 8 va ser el sac d'entrada i va permetre portar a plaça una alineació rebaixada de pes pels pisos de dalt, ja que els mataronins treballen sense complexos el 5 de 9 amb folre al seu local d'assaig. El cinc va pujar apamat, amb una execució contundent però amb tot a dalt es va desllorigar una mica, provocant un descens no del tot plàcid sobretot entre el tres i la torre, que hi va quedar massa adossada.

Capgrossos Diada Nacional

Just després els de blau van fer el que probablement és un dels millors 3 de 9 que se'ls recorda. No fa pas tant que aquest castell havia estat empipador i esquiu als maresmencs però la truita s'ha girat. Va pujar amb unes mides exemplars i per contra del que acostuma, en cap moment va perdre referències entre rengles. Un tres senyorial, fins i tot.

4 de 9 suat de valent

Ben diferent va ser el 4 de 9, ben lligat de pinya gràcies a la generosa ajuda a les pinyes de la Jove de Barcelona i Castellers de Vilafranca, però directament perillós, sobretot a la baixada. El castell va semblar pujar prou apamat en els primers compassos però just després de l'entrada de dosos, quan tot el pes dóna coherència al castell, va començar a remenar les mides de les rengles. L'aleta encara va ser ortodoxa però en el descens la lluita entre folre i terços desfigurava per complet el castell, requerint una baixada plena de sang freda i perícia. Es va poder descarregar, però, que era el que comptava.

Embravits, els Capgrossos van voler arrodonir la seva millor diada amb un pilar de 7 que ja havien fet repetidament a assaig però que a plaça, mirant al Mercat del Born, va pujar amb un punt d'incomoditat manifesta que el va fer trencar just després de l'aleta, quan estava al cinquanta per cent. Deures pendents, doncs, pels blaus que volen dominar el pilar folrat per plantejar-se el més gros per final de temporada.

Ja a la tarda, els Capgrossos van participar en la manifestació de Barcelona convocada per l'ANC i Òmnium Cultural, alçant nombrosos pilars en el tram 40, el corresponent al Maresme.