Bones sensacions dels Capgrossos a Sabadell

Els blaus signen el 3 de 9 com a millor castell i hi afegeixen el 5 i el 7 de 8

  • Cugat Comas i Fotos de Capgrossos
  • Dilluns, 05 Setembre 2016 10:01

El 3 de 9 dels Capgrossos a Sabadell

Sabadell és el primer examen de setembre. No tant de recuperació, com els d'educació, sinó més aviat de prova de nivell. La Festa Major de la co-capital vallesana és una diada clàssica en el calendari dels Capgrossos que hi han portat un castell de 9 en els anys de més bona forma o n'han sortit decebuts els anys menys granats. Aquest 2016 la Plaça de Sant Roc va ser propícia amb el 3 de 9 que els de la camisa blava van segellar en segona tanda, acompanyat del primer 5 de 8 del segon tram, del 7 de 8 i el pilar de 6. Una seqüència de mèrit que estrena un setembre intens que desembocarà en el Concurs de Tarragona, amb aspiracions de gamma extra.

Els mataronins van obrir boca amb un 5 de 8 serè i apamat, en la línia en què han anat ensenyant durant tot l'any. La catedral presenta bona cara i és una sortida contundent per obrir una diada com la de Sabadell. El pas previ necessari per al primer castell de nou del segon tram. Gràcies a l'ajuda de les altres colles a la pinya va poder anar amunt al segon peu, amb les bones mides entre rengles com a millor aval. El castell va pujar més remenat del que acostumen a ser els de blau, però amb l'entrada de la canalla va acabar per blindar les distàncies, reforç que va fer falta després en una baixada de tremolí constant i alta exigència al nucli del folre. 3 de 9 descarregat, però, al cap i a la fi. El cinquè del curs.

En tercera ronda els de blau van voler optar pel 7 de 8, un castell que s'exigeixen un cop a l'any i permet disposar més material casteller que amb alguna altra estructura. Ortodox de mida i només remenat amb tot dalt, i lleugerament, el set es va completar amb ofici deixant pel final el pilar de mèrit que finalment va ser de 6 i no de 7 amb folre, com s'havia anunciat en un primer moment.

Onze de Setembre al Born
Els Capgrossos no paren i el cap de setmana vinent tenen doblet d'actuacions, dissabte al migdia a Alella i diumenge, Diada Nacional de l'Onze de Setembre, seran per tercer any al Born a la diada de 1714 que amfitriona la Jove de Barcelona i també comptarà amb els Castellers de Vilafranca. La cita, en un dia tan important en la que centenars de mataronins seran –igual que la colla– a la mobilització sobiranista, podria suposar un pas més pels blaus que treballen castells com el 4 de 9 i el pilar de 7.