Una marató amb sis castells de 8

Els Capgrossos enllacen tres diades en dos dies per greixar la màquina

  • Cugat Comas i Fotos de Capgrossos
  • Dilluns, 29 Agost 2016 10:08

La torre de 8 dels Capgrossos a Granollers

Com els durs entrenaments de pretemporada per posar-se en forma ràpid, els Capgrossos van afrontar aquest cap de setmana una autèntica marató amb tres diades castelleres en poc més de 24 hores. El balanç és positiu i deixa de collita fins a sis castells de 8 i la torre folrada de màxima fita. Va ser a Granollers on els de blau van maximitzar les prestacions oferint una descarregada força èpica del castell. Dissabte ja havien estat a Palau Solità i Plegamans, en una cita que ja és clàssica del retorn estival i diumenge van completar el "tour" a Pineda de Mar. Una suada necessària, abans de pujar el llistó ja diumenge que ve a Sabadell.

La torre de 8 dels Capgrossos a Granollers, amb descarregada èpica

Els Capgrossos de Mataró actuaven a Granollers després de força temps i amb voluntat de signar una diada de mèrit. Les ganes es van posar sobre la taula amb un bon 3 de 8 d'obertura, solucionat sense cap angúnia, i sobretot decretant per la segona ronda l'intent sobre la torre folrada. Ben ajudats per les altres dues colles a la soca, els de Mataró la van tirar amunt després de desmuntar-ne un peu i tot i que l'estructura va pujar un pèl incòmoda, va completar un ascens correcte per, just després, desfermar una baixada titànica. La canalla va sortir de forma precipitada i nerviosa i tant amb l'aixecador com amb els dosos la torre va perillar de debò, per no dir que virtualment va anar a terra. Per sort, però, es va poder salvar la situació de forma inversemblant. El 4 de 8 va ser el plat, per amansar ànims, de tercera ronda abans de completar l'actuació amb un bon pilar de 6.

Palau i Pineda

Dissabte la cita havia estat a Palau Solità i Plegamans que va tornar a veure un castell de 8 dels Capgrossos, com sembla que ja és tradició. Va ser el 4 de 8, nou per alguns canvis, però executat de forma ortodoxa. El 7 i el 5 de 7 van ser els altres castells. Diumenge el darrer torn del vespre va dur els de la camisa blava a Pineda de Mar on van sumar els dos bàsics de 8, altre cop, i mostrant fins i tot més bona cara que al migdia, i un 7 de 7 per repartir joc.

Molt bons Maduixots
La Festa Major de Pineda de Mar va ser el revulsiu que els feia falta als Castellers de l'Alt Maresme. Després de titubejar massa amb els castells de 7, els Maduixots van mostrar diumenge la seva versió més solvent descarregant tant el 4 d'entrada com el 3, en primera i segona ronda. Necessitava la colla maresmenca trencar el sostre de vidre amb el qual semblava topar darrerament i la jornada els va ser més que propícia. Especialment elegant va ser el quatre, que va mostrar les hores d'assaig amb un desenvolupament força regular en tot moment, sense sobresalts. El 3 de 7, el primer que intentaven enguany, sí que els va requerir més brega i sobretot convicció en tot moment, però va valdre la pena per l'alegria que va generar. Fins i tot després de descarregar el 5 de 6 els de la camisa vermella van entonar allò del "un pis més!". Tret el tap, els Maduixots esperen molt d'aquest segon tram.