Els Capgrossos passegen la torre i el 5 de 8

Bona marca a Sant Boi de Llobregat, abans de l’actuació especial dels 20 anys

  • Cugat Comas
  • Dilluns, 23 Maig 2016 12:50

Capgrossos a Sant Boi

Sant Boi de Llobregat va estrenar ahir la condició de plaça de 9 que li va atorgar Els Minyons fa un any amb una diada plàcida, resolta amb molt bon ritme i poc més d'una hora, entre tres colles en ple procés de rodatge. Després que el president i el cap de colla dels egarencs fessin els honors amb la cortineta, el protagonisme es va tornar blau, lila i marró avellana. Els Capgrossos van revalidar el doble assalt als castells de 8 i mig que havien fet set dies enrere a Gràcia. El segon 5 de 8 del curs i la segona torre, també. Una collita profitosa a quinze dies del seu Aniversari.

Fent honors d'amfitrió, els Castellers de Cornellà van exhibir domini de la gamma de set amb el quatre amb el pilar de màxim trumfo i els Xiquets de Reus van ensenyar un 3 de 8 reconsiderat respecte de l'any passat per canvis, però tot i això molt serè.

Els Capgrossos van sortir de Gràcia contents d'haver-hi pogut estrenar tant la torre de 8 com el 5, però castellerament és més interessant la repetició d'ahir diumenge a Sant Boi, pel que suposa. Altre cop els blaus van obrir de torre, bastida amb força més calma que la primera, sense passar per patiments en cap tram de l'execució, tot i que la descarregada en va esllenegar alguna mida. Darrere hi va anar el 5 de 8, amb canvis a segons i quints i un desenvolupament intranquil però dòcil, sense angúnies ni brillantor. No anava fi però no grinyolava. Segona catedral a la saca i estem a mig maig. En tercera tanda van fer un 4 de 8 pensat per anar dalt d'un folre, un quatre que va pujar solemne però que amb tot a dalt es va empipar, desgastant-se. Per fer-hi algun apunt, perquè es va descarregar i bé.