Els Capgrossos no emmanillen però s'anoten la Tripleta i el pilar de 7

La colla tanca l'any amb bon nivell casteller en la Diada Mariona Galindo Lora

  • Cugat Comas i Fotos de Capgrossos
  • Dilluns, 16 Novembre 2015 10:30

Detall del 4 de 9 dels Capgrossos

La Diada Mariona Galindo Lora, epíleg casteller de la temporada dels Capgrossos, no va suposar cap intent de gamma extra de la colla amfitriona. Tot i que els assajos s'hi havien encaminat i la colla havia fet córrer que volien "emmanillar" la ciutat, finalment el registre intentat i descarregat va ser el de la Tripleta Màgica i el pilar de 7. La manca de camises pròpies i com van anar els castells de 9 bàsics, van ser els arguments de la tècnica per deixar de banda tant la torre de 9 com el pilar de 8. Al costat dels Capgrossos van tancar temporada els Castellers de Lleida que van repetir el 4 de 8 com a castell més destacat i els de l'Alt Maresme que van brillar amb el 4 de 7 amb l'agulla descarregat al primer intent.

Qui hauria dit fa un mes, quan els Capgrossos estaven estancats en els castells de 8, que acabarien l'any sortint de plaça arrufant el nas després de fer la Tripleta Màgica? Ningú. El cert és, però, que aquesta era la sensació compartida entre els integrants de la colla de la camisa blava que fiaven al fet d'actuar a casa les possibilitats d'intentar algun castell de gamma extra. El nombre insuficient de camises pròpies va ser un dels detonants de la decisió però tampoc va acompanyar com van anar els castells inicials, sobretot un 4 de 9 amb folre molt exigent per al folre i els primers pisos nus del tronc. El castell va demanar brega ben aviat, just amb l'entrada de canalla i la descarregada es va fer amb la llum de reserva fent pampallugues.

En segona ronda el 3 de 9 va anar millor, però tampoc va ser del tot catòlic. Va pujar amb decisió però altre cop a l'encaix dels pisos baixos va tenir un desenvolupament brusc. Era com si als Capgrossos els faltés un punt de tensió i això va convertir els dos "nous" bàsics en envits d'entitat. Descartada la torre de 9, el 5 de 8 va ser el castell escollit en tercera tanda i va mostrar un desenvolupament preciosista. La catedral ja és blava de totes totes. Un pilar de 7 molt ben parat va servir per abaixar la persiana castellera fins a l'any que ve.