Dos assajos per portar la gamma extra a Vilafranca

Els Capgrossos treballen el pilar de 8 i la torre de 9 per aquest diumenge

  • Redacció
  • Dijous, 29 Octubre 2015 11:07

Sorteig Casteller

Els Capgrossos de Mataró han convocat per avui dijous un assaig especial per preparar la diada de Tots Sants a Vilafranca. Aquesta no és una data qualsevol pels castellers maresmencs, ja que històricament han fet els seus millors castells a la Plaça de la Vila penedesenca. Per això ara volen tornar a posar tota la carn a la graella i convoquen un penúltim assaig –demà divendres serà el darrer– per avaluar les possibilitats d'intentar algun castell de gamma extra. Els de blau pensen en la torre de 9 amb folre i manilles que precisament van descarregar l'any passat a Vilafranca i també en el pilar de 8, que van intentar per primer cop a Terrassa i que aquest any sembla tenir més possibilitats. Tots dos castells requereixen entre 300 i 400 persones a la pinya.

L'assaig d'aquesta nit serà específic de soques i s'hi treballarà el 4 de 9, el 3 de 9, la torre de 9 i el pilar de 8

A l'acabar l'assaig hi haurà entrepans i beguda per a tothom, repartiment de samarretes pels no castellers i el sorteig d'un pernil entre tots els assistents.

Objectiu: repetir 4 i 3 de 9
Dilluns es va celebrar el sorteig de la diada a Vilafranca, que va determinar que els Capgrossos aniran segons, darrere els Castellers de Vilafranca i abans dels Castellers de Sants i els Xiquets de Tarragona. El cap de colla dels blaus, Jordi Gonzàlez, va assegurar a la premsa que "El plantejament ha de ser clar, fer primer el 4 i el 3 de 9, això és en el que ens hem de concentrar" tot i que va apuntar que "Haver encadenat tres setmanes bones, amb bons resultats a plaça se't comencen a obrir altres portes, si la gent apreta i fem bons assajos el que no farem és reservar, mai ho hem fet a Tots Sants" en clara referència a les possibilitats de gamma extra, pilar o torre.