Els Capgrossos porten la torre de 8 a Vallromanes

Encaren ara dues setmanes intenses d'assaig amb la vista posada en els castells de 9

  • Cugat Comas
  • Dilluns, 05 Octubre 2015 10:32

La torre de 8 dels Capgrossos a Vallromanes

La Festa Major de Vallromanes va veure diumenge el 2 de 8 amb folre dels Capgrossos com a millor castell, en una diada marcada per l'ajuda entre les colles i uns registres segurs dels Xics de Granollers –que és colla amfitriona– i els Castellers de Lleida. La torre va ser el millor castell i va repetir les bones sensacions dels darrers cops i és que els de blau l'han assimilat per complet i, tot i algun desajust, el castell es comporta de bona manera. A més a més, a la petita localitat del Vallès Oriental els blaus la van fer ja sense agulla i amb l'alineació de segons tapats lleugers, indici d'una torre de 9 a la que no renuncien, tot i la irregularitat de la colla aquest any.

Els Xics van buscar primer el 3 de 8 però el van desmuntar, deixant per al 'carro gros' el paper estel·lar del dia. El 4 va demanar feina a la descarregada però no va arribar a perillar pel bon ofici del tronc. Lleida va obrir amb el que seria el seu millor castell, el 5 de 7.

Una baixa per malaltia va handicapar els Capgrossos que no van poder repetir el triplet de 8 al que s'han acostumat darrerament. La colla està ajornant l'assalt als castells de 9 –que haurien d'arribar després del pròxim cap de setmana de descans, el dia 18 a Tarragona– però té els bàsics en un bon punt, com es va poder veure en el 4 amb el que van obrir plaça. Va ser un bon 4, de formes i de mides, preludi d'una torre de 8 alçada, gràcies a la complicitat a la pinya de les altres dues colles, que va aixecar-se força còmoda. Només en plena descarregada el castell es va estirar una mica a l'alçada de quarts, únic però a una bona execució. El 5 de 7 va ser escollit com a darrer trumfo pels de blau.