Torre, 3 i 4 de 8 a Esplugues

Els Capgrossos agafen bones vibracions amb els 'vuits' bàsics

  • Cugat Comas i Fotos de Capgrossos
  • Dilluns, 21 Setembre 2015 09:53

Tronc de la torre de 8

Soldar els tres castells bàsics de 8 en espera de reptes majors. Aquest era el propòsit dels Capgrossos i també va ser el botí que la colla va endur-se d’Esplugues, una cita clàssica del seu setembre. 2, 3 i 4 de 8, per aquest ordre, van ser els castells que va disposar la colla de la camisa blava, que va ensenyar un punt de desimboltura interessant per proposar-se anar una mica més enllà. El proper cap de setmana, l'habitual que suma El Prat dissabte i Lleida diumenge, és un bon motiu per esperonar la colla: de l'assaig dependrà tot, com sempre.

A la vora del Llobregat, els Capgrossos de Mataró van obrir plaça amb el millor castell que signarien, una torre de 8 amb folre a la que van agafant confiança. És tot just la tercera que completen aquest curs si bé les maneres que mostra agafen bona perspectiva, si les coses no es torcen. Aquest condicional marca el dia a dia dels blaus que van plantejar una actuació de tres castells bàsics de 8 per consolidar posicions i que van sortir amb bones sensacions també de l'envit amb el 3 de 8 en segona ronda. La colla maresmenca, en un any difícil, s'està veient obligada a dur un doble ritme entre assaig i plaça. Treballen el 3 de 9 amb folre de forma insistent però necessiten sumar més 3 de 8 per agafar la continuïtat i la confiança necessàries. És en aquesta línia que són ressenyables tant el 3 com el 4 de 8 signats a Esplugues, castells ben treballats –sense que els sobrés res, però– que porten anys posant sobre un folre a Lleida, on van diumenge que ve.

Els Castellers d’Esplugues, els Cargolins, van signar una de les seves millors diades a l'anotar-se el 4 de 8 i acompanyar-lo amb ofici del primer 9 de 7 de la seva història –amb un sol enxaneta– i el 3 de 7 per sota. Els Castellers de Sants, al seu torn, no van tenir el seu millor dia i el 3 de 9 els va caure després de carregar-se. El 4 folrat el van arriar avall ben aviat, sols amb sisens col·locats.