Patacada de 4 de 8 amb l’agulla

Els Capgrossos ensenyen una bona torre però tornen a tastar la llenya

  • Cugat Comas / Fotos de Capgrossos
  • Dilluns, 07 Setembre 2015 09:35

La llenya del 4 de 8 amb agulla a Mataró

No és l'any dels Capgrossos. No ho va ser el primer tram i l'ensopegada ha tornat a ser blava en l'inici de la seva segona meitat de temporada. Aquest cop va ser a Sabadell, en la Festa Major de la cocapital vallesana, quan un 4 de 8 amb l’agulla enlairat amb aparent bones mides va caure just abans que es carregués l’estructura del 4. Era la segona ronda i els Capgrossos ja no van poder refer-se per seguir amb el programa. Ni 4 amb el pilar ni 3 de 8, havent d’acabar amb el 5 de 7 i el 4 de 8. La línia de flotació, novament castigada.

La mateixa diada va veure el 3 de 9 carregat pels Castellers de Saballuts, una Tripleta Vilafranquina dels Minyons de Terrassa i un doblet de 5 i 7 de 8 de Barcelona, amb el 7 carregat.

Bona torre

Els blaus ja havien descartat a priori un possible 4 de 9 –que sí que havien dut a Sabadell l'any passat– i van oferir molt bones sensacions d'entrada, amb una torre de 8 folrada treballada amb gran seguretat durant bona part del desenvolupament, exigint sols una mica d'ofici a la baixada al pis de quarts. La torre, la segona descarregada de l’any, semblava el pòrtic d'una diada de bon nivell als castells de 8 i mig. Hi debutava un terç i les sensacions que va transmetre eren positives. Però just després va venir la patacada.

També oferia bones sensacions, en la pujada, el 4 de 8 amb l'agulla de segona ronda. L’estructura semblava apamada de mides quan la canalleta arribava per coronar l’estructura mare d’aquest castell compost però amb la remuntada de l’enxaneta, de sobte i sense defensa, els quints es van vèncer de forma seca i la caiguda va ser ferotge. És el segon cop aquest any que el 4 de 8 amb l'agulla quedava en intent i, com el juny a Reus, el catàleg de baixes va deixar la colla tocada. Van voler acabar cobrint l'expedient amb el 5 de 7 i el 4 de 8 però les cares llargues de preocupació eren evidents a la rotllana dels maresmencs.