Torre de 8 pal·liativa pels Capgrossos

La colla aprofita el cap de setmana per guanyar confiança a tots els nivells

  • Cugat Comas i Fotos de Capgrossos
  • Dilluns, 13 Juliol 2015 10:44

Els Capgrossos descarregant la torre de 8

La Festa Major de Premià de Mar va veure, diumenge, la primera torre de 8 dels Capgrossos aquesta temporada. El registre en un altre any no hauria suposat, ni entre els més eufòrics, res significatiu però en el marc d'aquest difícil 2015 la torre en si i tot el cap de setmana té un efecte pal·liatiu, perquè atenua la crisi castellera dels blaus sense guarir-la, ni de bon tros. La torre va arribar en tercera ronda. Era el segon intent d'aquest any després que a Gràcia el castell morís poc després de l'aleta en la primera de tres llenyes de la colla. També per això era important completar-la, perquè no tornar a caure s'ha convertit en el mandat absolut pels blaus i una necessitat imperativa per guanyar moral i confiança. Precisament aquestes dues virtuts són les que omplen el botí del cap de setmana i, a poc a poc, els maresmencs van retrobant-se amb ells mateixos. Recuperar sensacions és, a dues setmanes de Les Santes, encoratjador.

No va ser una bona torre de 8, perquè va pujar remenada i, sense perdre mides del tot, va semblar incòmoda durant bona part del seu desenvolupament. Tot i així i quan feia falta, l'ofici del tronc i el folre van foragitar els fantasmes i el dos es va completar enmig d'una alegria enrabiada evident. Abans els Capgrossos havien plantat primer el 3 i després el 4 de 8 amb bons resultats en tots dos casos. Rodar els vuit bàsics i fer-los a consciència i sense sobresalts és l'única manera que la colla retalli terminis vers els següents objectius en l'escala d'evolució castellera. En aquest sentit el 3 sembla, ara per ara, més afinat que el 4 tot i que en menys de 24 hores el carro gros va donar molt bons símptomes.

L'altra nota positiva pels Capgrossos és que tenen el pilar de mèrit en un punt òptim i a Premià la seva execució va tornar a ser d'escàndol. Folrar-lo sembla un pas lògic, sigui a Llavaneres o per Santes, a casa.

A Premià també hi van ser els Castellers de Badalona que tenen a la localitat maresmenca una de les seves places de màxims del primer tram. Després de plantar-hi amb solidesa en 7 i el 4 de 7 amb l'agulla se'ls va creuar el 5 de 7, primer desmuntant-lo i després caient després de quedar carregat.

Clàssica de 8 a Sants

Dissabte els Capgrossos ja havien actuat a Sants, en la Diada d'Estiu dels Castellers locals, ocasió propícia per seguir sumant bagatge descarregant de forma molt solvent la dita clàssica de 8 que conformen el 3 i el 4 de 8 i la torre de 7, a més del pilar de 6. De dissabte cal destacar-ne la precisió amb què la colla va executar el 4 de 8, castell que havia caigut 15 dies enrere i que havia requerit sutura i psicologia a assaig. A l'hora de la veritat el 'carro gros' va ser el millor dels castells per la seva factura i va servir com a primera pedra pal·liativa dels nous fonaments de la colla.