Els Capgrossos contemporitzen i guanyen confiança

En dos dies recuperen la torre de 7, fan dos pilars de 6 i porten el 3 de 8 a Terrassa

  • Cugat Comas
  • Dilluns, 06 Juliol 2015 09:37

El 3 de 8 dels Capgrossos a Terrassa

El primer cap de setmana de juliol ha tingut un gust i un sentit ben diferent del que, setmanes enrere, els mateixos Capgrossos se suposaven. Dissabte tenien cita local al Pati de Can Marchal i diumenge anaven a la Festa Major de Terrassa, una de les actuacions més importants de l'inici de temporada i on el darrer cop havien dut, ja, el castell de 9. Aquest 2015, però, és un any agitat i dificultós i els blaus entraven a la capital vallesana amb el mandat clar de no tornar a caure. Per això van contemporitzar i van oferir un registre de castells dos o tres esglaons per sota del que haguessin volgut, però fent el que tocava.

Rebaixades les pretensions, l'anàlisi del cap de setmana se centrava més en el com es feien les coses que no pas en el què. I els castells argumentats pels de blau van ser bons i segurs. Queda una mica menys perquè torni la bona versió dels de Mataró. Arribarà per Les Santes?

El 3 de 8 fet a Terrassa en primera ronda és el millor castell del cap de setmana dels blaus. El 3 es va executar amb domini i concentració, en el marc d'una actuació en què el rostre seriós s'imposava a la resta d'opcions. En un Raval de Montserrat de temperatura infernal i al costat d'uns Minyons celestials –van descarregar quatre castells com són la torre de 9, un gran 5 de 9, el 9 de 8 i el pilar de 8, una de les millors actuacions de la història– els Capgrossos també van despatxar la torre de 7 i el 5 de 7, abans d'acabar amb un bon pilar de 6. A aquesta motxilla de castells cal sumar una altra torre de 7 i un pilar de 6 com a registres més destacats a Can Marchal. Entre una actuació i altra, els Capgrossos van agafar rodatge, una miqueta d'embranzida i un xic de confiança. S'han imposat seguretat i cautela per progressar i van executar el pla de forma adient.