Una mala llenya hipoteca el cap de setmana dels Capgrossos

El 4 de 8 amb l'agulla cau amb tot el pes dalt, en la segona ronda de Reus

  • Cugat Comas i Foto de Capgrossos
  • Dilluns, 22 Juny 2015 09:40

Detall del 4 de 8 amb l'agulla

Segona llenya de l'any i segon cop que els Capgrossos surten de plaça amb la cua entre cames. La colla mataronina tenia ganes d'entrar una marxa més en un cap de setmana de doblet, dissabte a Reus i diumenge a Vilassar de Mar, però van haver de baixar de forma notable les prestacions. Després de començar a la diada de Sant Pere de la capital del Baix Camp amb un bon 3 de 8, el segon castell se'ls ensorrava, fent-los mal. Era el 4 de 8 amb l'agulla, castell que ja havien completat en l'Aniversari i que aquest cop queia amb tot el pes dalt. Com sembla que s'escau cada cop que els castells dels maresmencs fan fallida, el recompte de baixes va ser generós i va alterar els plans de la pròpia diada –aturant-la quaranta minuts per un trasllat en ambulància– i de tot el cap de setmana dels blaus. El 3 de 8 en primera ronda quedava així com a únic castell de 8 de tot el cap de setmana, que van haver de rematar amb castells de 7.

El 4 de 8 amb l'agulla pujava serè i prou correcte de mides i fins a completar-se el 4 tan sols la distància entre dues de les rengles feia preveure que costaria desfer el 4, deixar el pilar de 6 nu i per tant amb el castell carregat. Va ser, però, carregar el 4 i començar a complicar-se el castell de manera excessiva, sobretot a quarts i quints en una combinació de deformacions abrupta que deixava ben poc marge de defensa. El castell va eixamplar-se i es va cargolar i després d'instants de lluita va caure com engolint-se, amb tot el pes de la construcció a dalt. Una mala caiguda. Una mala notícia pel propi cap de setmana i pels que puguin venir. La resta de diada i l'endemà diumenge va ser testimoni d'això.

Castells menors

Molt vinguts a menys i tocats d'ànims i físicament, els Capgrossos van completar el cap de setmana del tot hipotecats, aparcant tots els castells de 8 o superiors que podrien haver-se plantejat. A Reus van fer el 4 de 7 i el 5 de 7 i l'endemà, a la Festa Major de Sant Joan a Vilassar de Mar, ja van començar la diada comunicant la situació per megafonia. Allà on els darrers anys s'hi portaven castells de 9, amb l'agraït públic local sent-ne partícip, s'havien de plantejar castells de 7 altra vegada, amb el 5, el 4 amb l'agulla i el 3 de 7.