4 de 8 dels Capgrossos, en serveis mínims a Terrassa

La llenya de Gràcia obliga la colla a recalcular prestacions

  • Cugat Comas i Foto de Capgrossos
  • Dimarts, 26 Maig 2015 10:41

El pom de dalt del 4 de 8

Els Capgrossos van actuar dissabte en un paratge que els va sorprendre, a la Seu d'Ègara, un conjunt d'esglésies del segle VII situat al cor de Terrassa. S'hi celebrava la Diada del Patrimoni que hi organitzen els Minyons i la veritat és que els Capgrossos no n'hi van poder aportar gaire, del seu de patrimoni, ja que es van haver de conformar amb el 4 de 8 com a millor castell. La llenya del diumenge anterior a Gràcia ha ferit una peça clau de les alineacions i la colla va fer dues passes enrere per recalcular prestacions per a les properes cites. Per això el 'carro gros' va ser el castell més destacat, executat en segona ronda amb força harmonia sobretot en la carregada, esllenegant-se després tal com sembla marcar el guió d'aquest any envers el 4.

Els altres dos castells plantats sobre mosaics amb segles d'història van ser el 4 de 7 amb l'agulla –testimonial– i un 5 de 7 que tot i ser un castell menor comencen a executar amb una comoditat evident. El 5 de 8, inèdit l'any passat, podria no estar tan lluny.

Els grans protagonistes de la diada van ser els Minyons de Terrassa que hi van fer la millor actuació de la història en un maig amb el 3 i el 4 de 9 folrats i el 9 de 8 amb el pilar de 7 de postres. Els Castellers de Gràcia van signar el triplet de castells bàsics de 8.

Diumenge a Cabrera
Els Capgrossos han de recuperar tremp aquesta setmana a assaig per avançar aquest diumenge a Cabrera de Mar, on actuen en el marc de la Fira Iberoromana. És el darrer cap de setmana abans de l'Aniversari, el diumenge 7 a la Plaça de Santa Anna, motiu pel qual els Capgrossos han d'optimitzar el seu rendiment casteller.