Els Capgrossos s’estavellen amb la torre de 8

El castell cau després de carregar-se, fet que no passava des de feia 14 anys

  • Cugat Comas i Foto de Sònia Gallén
  • Dilluns, 18 Maig 2015 10:06

La llenya de la torre de 8

La torre de 8 folrada va propinar ahir a Gràcia un cop dur en la línia de flotació dels Capgrossos. L'esperada estrena va durar poc després de l'aleta i va quedar segada a quints amb una mala llenya. Feia 14 anys que aquest castell no queia a uns mataronins que veien com se'ls trencava la dinàmica de l'actuació, que havien obert amb 3 de 8 d'escàndol. Això, també, són els castells: passar de clavar un castell amb el qual hi has tingut problemes –va ser un dels millors 3 que se'ls recorda– a esbroncar-te amb aquella estructura que t'ha fet més feliç.

El vídeo de la torre de 8 carregada

És cert que la torre de 8 no va pujar calmada, però fins a l'entrada de la canalleta oferia bones garanties. L'estructura presenta canvis respecte de la que l'any passat va acabar dalt d'unes manilles i potser aquesta tendresa va repercutir en un pas no del tot net de la canalla, una mida excessivament tancada i un seguit de fuetades que, de dalt cap a baix, al punt de l'aleta ja espantaven. La torre no va tenir gaire més vida i la colla es va estavellar, fent-s'hi mal. Un 5 de 7 de tràmit va ser el comiat dels blaus, ja en retirada.

Dissabte que ve a Terrassa
La Seu d’Ègara, una de les joies del romànic català serà el paratge que dissabte que ve, a Terrassa, veurà com reaccionen els Capgrossos a la mala actuació a Gràcia. La d’ahir a la Plaça de la Vila va ser una actuació profitosa tant per la colla local, amb 2, 5 i 7 de 8 com pels Moixiganguers d’Igualada que hi van fer la clàssica de 8.