Doblen 2 de 7 i 4 de 8, dissabte i diumenge

Els dos quatres resulten massa nerviosos, sobretot als pisos alts

  • Cugat Comas i Fotos de Capgrossos
  • Dilluns, 27 abril 2015 11:55

El 4 de 8 dels Capgrossos a Tordera

Els Capgrossos de Mataró van completar, diumenge al migdia, a Montgat, la seva particular mini-marató maresmenca. Després de debutar a plaça fa sols set dies a la diada del local propi, els de la camisa blava havien acumulat en una setmana fins a tres actuacions més. Després de baixar el llistó per sota dels 8 pisos a Sant Jordi, dijous passat, a Mataró el millor castell fet fins ara pels blaus, el 4 de 8, va tornar a aparèixer tant dissabte a Tordera com diumenge a Montgat. Amb poques hores de diferència, doncs, els blaus van repetir no sols el 'carro gros' sinó també una torre de 7 que va millorant prestacions.

Sense estar ni molt menys en forma, la roda dels Capgrossos ja comença a girar. L'acumulació de castells resolts és el millor bagatge d'un cap de setmana en què alguna baixa puntual va fer esprémer els recursos, a nivell de tronc, de la colla. A Tordera, els de blau van despatxar amb aparent facilitat el 5 de 7 i van ensenyar una torre millorada respecte a la de sis dies enrere a Mataró. El 2 dels blaus és molt renovat, i ho nota, però va agafant el to. En canvi on sí que els mataronins han tingut problemes és amb el 4 de 8. Dissabte va pujar tancadet i rodó de mides però amb tot el pes a dalt i a la traspassada els nervis van apoderar-se dels pisos alts, desdibuixant l'estructura i fent-la perillosa i lletja. L'experiència va salvar la llenya, un fet que potser és simptomàtic, ja que per rengles diferents, però amb el mateix resultat perillós, ja diumenge el 'carro gros' dels de blau per moments semblava tornar a fer aigües. La renovació i el punt de la temporada no ajuden, és cert, però a una colla com la maresmenca no li hauria de costar tant resoldre el 4 de 8.

El 7 de 7 va ser a Montgat el segon castell, després d'una torre de 7 molt ben solucionada. Una estructura de set sempre permet rodatge i minuts de gralla i esforç, dos elements que han de seguir acumulant els de Mataró.