Arrenquen amb el 4 de 8 i la torre de 7

Bon debut dels Capgrossos en la seva diada del local

  • Cugat Comas i Fotos de Capgrossos
  • Dilluns, 20 abril 2015 10:38

Nova temporada Capgrossos

Els Capgrossos eren una de les poques colles punteres que encara no havien actuat aquest 2015 i això estranyava, vist el moment que s'està vivint amb registres alts assolits ja abans de la primera quinzena d'abril. Després de tres mesos d'assajos, la colla mataronina va tornar a les places a casa, a la diada del seu local, i ho va fer amb el 4 de 8 i el 2 de 7 com a fotografies més destacades. Els van acompanyar la Jove de Barcelona que van estrenar als Jardins de l'Escorxador de la capital del Maresme un 4 de 7 amb l'agulla molt ben treballat.

Els primers castells de l'any van ser de rodatge i canvis pels de la camisa blava. En el que era el debut de facto del nou cap de colla, Jordi Gonzàlez, els Capgrossos van obrir amb un 7 de 7 ple de debuts a tots els nivells, que no es van notar per a res. Ben resolt i potser allargassat en el tempo com manen els cànons dels primers compassos de temporada, el set es va bastir amb una evident facilitat, ben solucionat a tots els nivells. En segona tanda també mostrava bona cara un 2 de 7 canviat que treia el cap a plaça després de setmanes d'assaig. La torre blava ha canviat un terç i una quarta, una dos i l'aixecadora respecte de l'estructura que fa mig any van emmanillar a Vilafranca del Penedès. La pujada del 2 va ser bona de mides però els nervis del debut van fer acte de presència entre els més petits just al moment de tot el pes dalt. Després del toc d'aleta i amb una sortida precipitada de la canalla, el castell va perillar de forma evident. Es va salvar i el més destacable és que és la primera torre. L'altra evidència és que ha de guanyar confiança.

El 4 de 8 dels Capgrossos a la diada del local

Al 4 de 8 de tercera ronda li va passar factura, també el debut. També amb canvis, el castell va tenir fluïdesa rítmica però es va mostrar incòmode de mides sobretot a la baixada quan una de les rengles va estirar-se a quarts. El carro gros no va arribar a perillar, però.

La Jove fa molt bona cara

Per segon any consecutiu la Jove de Barcelona va ser la colla convidada al local dels Capgrossos. La colla, que va completar un 2014 de transició en diferents aspectes, va plantar-se a Mataró amb un bon rodatge ja assolit i va ensenyar, ja a mig abril, un 4 de 7 amb l'agulla que els situa sense angúnies a un nivell de 7 i mig que volen esprémer sense complexos. El 4 amb el pilar va notar el nervi del debut però també les bones proves acumulades, amb un cert "dinamisme" en la baixada del 4 molt ben gestionat. El 4 i el 3 de 7 han completat els registres de la colla, sent tots dos castells molt ben resolts. La percepció és que per rodatge, tronc i canalla, la Jove pot tenir un molt bon 2015 i que dependran del 'plus' de gent en les seves actuacions top per ampliar la gamma de castells assolida fins ara i, qui sap, si somiar a estrenar galons. És aviat per dir-ho però els granes fan bona pinta. Com quasi tot el món casteller, d'altra banda.