Els Capgrossos sumen Terrassa, Reus i Tarragona al seu calendari habitual

La colla debuta a plaça aquest abril amb fins a quatre actuacions

  • Redacció
  • Dimecres, 08 abril 2015 13:05

Capgrossos recurs

Tot i que bona part de les colles del país ja s’han posat mans a la feina amb els seus primers castells, els Capgrossos han esperat a l’abril, el mes de la Diada del local i de Sant Jordi, per començar amb el seu calendari de diades. Concretament serà el diumenge 19 d’abril, en la Festa del seu local, que faran els seus primers castells però a partir d’aquella setmana incrementaran el seu ritme fins al punt que sumaran fins a quatre diades en una setmana a partir del seu debut a Mataró.

Amb aquesta perspectiva, la colla torna de Setmana Santa amb ganes d’incrementar el seu ritme d’assaig i amb el calendari d’actuacions per aquest 2015 lligat i amb alguna novetat interessant. La colla consolida les diades “fixes” del seu calendari i hi suma tres actuacions de gran exigència que són les novetats d’aquest any. Són les sortides a Reus, Terrassa per Festa Major i Tarragona a l’octubre.

Calendari exigent

La colla que lidera Jordi Gonzàlez agafarà ritme de creuer després de Sant Jordi i no pararà fins a Les Santes. Després de l’Aniversari, el 7 de juny, els blaus enllaçaran sortides amb exigència a Reus i Terrassa. Les dues festes majors més importants en honor a Sant Pere comptaran amb els Capgrossos, que hi haurien de dur castells de 9. Del segon tram consoliden sortides importants com Lleida, Girona i Tots Sants i com a novetat actuaran a Tarragona, on a banda del Concurs sols ho han fet en una ocasió. Més actuacions a la comarca i diades de molta exigència marcaran el 2015 dels blaus.

Les 10 principals diades del 2015 pels Capgrossos

7 de juny. Mataró. Aniversari dels Capgrossos.
20 de juny. Reus. Festa Major de Sant Pere. (Tarda)
5 de juliol. Terrassa. Festa Major de Sant Pere.
26 de juliol. Mataró. Diada Castellera de Les Santes.
11 de setembre. El Born. Diada Nacional.
27 de setembre o 4 d’octubre. Lleida. Fires i Festes de Sant Miquel.
18 d’octubre. Tarragona. Diada dels Xiquets de Tarragona
25 d’octubre. Girona. Fires de Sant Narcís.
1 novembre. Vilafranca. Diada de Tots Sants dels Castellers de Vilafranca
15 de novembre. Mataró. Diada Mariona Galindo Lora.