Els Capgrossos es queden a un pèl de carregar el pilar de 8

La colla tanca l'any sense poder tornar a intentar la torre de 9

  • Cugat Comas i Fotos de Capgrossos
  • Dilluns, 17 Novembre 2014 10:02
Intent de pilar de 8 dels Capgrossos
 
El teló de la temporada dels Capgrossos es va abaixar ahir a Terrassa sense el regust que es buscava. La colla, que allargava el seu any casteller en el millor moment de forma, volia buscar-hi els seus millors registres però després de torçar-se l'actuació en segona ronda al caure el 3 de 9 després de carregar-se tampoc hi va haver sort amb el pilar de 8 amb folre i manilles que intentaven per primer cop. L'espadat es va trencar quan quedaven dos segons només per carregar-se, quan l'enxaneta ja tenia un genoll posat sobre l'acotxadora. Faltaven dues passes i deixar-se anar de mans perquè el segon emmanillat hagués tingut almenys la foto. Però un pilar és extremadament fràgil i una forta batzegada enrere el va trencar a la frontissa entre manilles i quart. Enrere. Sense pietat.

L'intent de pilar de 8 dels Capgrossos a Terrassa

{youtubehNQCb3KFbEI{/youtube}

L'actuació a la Plaça Vella egarenca havia començat amb el 4 de 9 folrat, una versió millorada del mateix. Feia algunes actuacions que el castell franquícia oferia detalls esquius, que feien de mal dominar-lo. A Terrassa, tot i que la quadratura no era del tot ortodoxa, va pujar i baixar amb bones maneres i es va fer molt menys feixuc, sobretot als pisos baixos. Era, atenció, el tretzè 4 de 9 descarregat d'aquest 2014, més un de carregat. L'estadística rodona també es completava en el còmput global. Aquest últim d'enguany és el cinquantè 4 de 9 descarregat dels Capgrossos des que, al Concurs 2004, el van assolir per primera vegada.

El 3, altra vegada

En segona ronda havia d'anar un 3 de 9 que havia recuperat prestacions i sensacions els últims dies. Els blaus van haver de fer-ne un intent desmuntat perquè l'aixecador relliscava. La falta de tacte de les camises i pantalons amb un fred com el que feia a Terrassa seria la causa d'aquest infortuni, que va hipotecar el segon intent tirat amunt amb menys solidesa que el primer i que els últims tresos. Tot i això, carregat de corda, el castell va anar amunt i va arribar a la carregada amb bones piles, abans que es compliqués per dalt, s'acabés trencant per quarts i amb la caiguda prengués mal un terç que és peça clau de la torre de 9. Doble llàstima enrabiada. Tornava a caure el 3 i no es podria tornar a intentar la torre de 9.

Bon pilar (per ser el primer)

Sense torre de 9 i amb el temps tirant-se a sobre, els Capgrossos van decretar el pilar de 8 per la tercera ronda de castells. Era la primera vegada que intentaven un castell dels etiquetats com de gamma extra que no fos la torre de 9. El bon pilar d'aquest any i el treball de la torre –l'estructura de pinya, folre i manilles és molt similar– havien empès els assajos cap a aquest pilar que va anar amunt amb gran decisió i ensenyant bones maneres, però es va trencar de forma cruel quan les gralles ja iniciaven la refilada del toc d'aleta. L'intent de pilar va ser bo, sobretot, per ser el primer. Les tres bases van tardar a estabilitzar-se i segurament la colla hi haurà vist detalls per polir en els pròxims intents. No van voler fer més castells i van marxar amb tres pilars de 5 i la sensació que, amb més encert i més sort, la de Terrassa hagués pogut ser una diada molt diferent.

La 36a Diada dels Minyons sí que va somriure als amfitrions, que tot i fer un decebedor intent de 4 de 10, van rendir a un nivell espectacular carregant d'entrada el 3 de 10 i descarregant a més el 4 de 9, la torre de 9 i el pilar de 8. Impressionants també els Castellers de Sants fent el 3 i la torre de 9 i carregant el seu primer pilar de 8.