La Diada Mariona Galindo Lora, aquest dissabte davant de l’Ajuntament

Regina Puig fa el cartell de l’actuació, amb Capgrossos, Lleida i Maduixots

  • Redacció
  • Divendres, 07 Novembre 2014 00:00

Capgrossos Mataró, diada mariona galindo lora

La Riera, just davant l’Ajuntament, on per Santes s’hi fa la Dormida, és l’escenari que acollirà aquest dissabte a la tarda la Diada Mariona Galindo Lora dels Capgrossos de Mataró, al costat dels Castellers de Lleida i els de l’Alt Maresme, fillols dels blaus més coneguts com a ‘Maduixots’.

L’actuació s’iniciarà a les sis de la tarda i s’hi esperen castells de 9 dels de la camisa blava, que arriben en ratxa després de fer dissabte a Vilafranca la millor actuació de la seva història.

Cartell dedicat a la Mariona

L’artista Regina Puig ha estat l’encarregada de fer el cartell de la Diada, que fa quatre anys duu el nom de la canalla dels Capgrossos morta el 2006. “He volgut dedicar el cartell a la Mariona. Des de la base: la terra, les arrels que fan com una ‘X’ igual que els castellers puja i puja cap amunt. És una paradoxa entre l’orgànic i la vida, fins al cel, l’enxaneta que ja ha arribat al capdamunt i en aquest cas la Mariona s’apropa fins al cel amb un ocell. És pot veure el somriure de la Mariona d’una manera molt subtil”, explica Puig.